KAKO ŠTEDE HDZ-OVCI Jedan prelazi milijun eura, a najmanje je uštedio ‘mali Bane’, evo koliko

KAKO ŠTEDE HDZ-OVCI Jedan prelazi milijun eura, a najmanje je uštedio ‘mali Bane’, evo koliko

Nedavna revizija imovinskih kartica državnih dužnosnika pokazala je, između ostaloga, promjene u štednji istaknutih stranačkih aktera. Tako šef HDZ-a Andrej Plenković ima štednju od 170 tisuća eura koje je uštedio od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada, dok njegova supruga ima 7.224,78 eura stečenih stambenom štednjom. Evo kako stoje i ostali HDZ-ovi dužnosnici. Javlja ZAGREB INFO

Gordan Jandroković uštedio je 162 tisuće eura za koje je naveo da su od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada, od imovine i imovinskih prava te prodajom imovine. Supruga ima 60 tisuća kuna od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada.

Goran Grlić-Radman uštedio je 1.100.000,00 eura za koje je naveo da ih je stekao darovnim ugovorom, primitkom ostvarenim od nesamostalnog rada i od kapitala, a vlasništvo nad ovom pozamašnom štednjom dijeli s ostalim članovima obitelji.

Predsjednik Zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a, Domagoj Ivan Milošević ima zajedno sa suprugom štednje 850 tisuća kuna od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada, imovine i imovinskih prava, kapitala te prodajom imovine. Tu su i 240 tisuća eura koje je također uštedio zajedno sa suprugom od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada, imovine i imovinskih prava, kapitala i prodajom imovine.

Osim toga, Miloševići su štedjeli i u drugim valutama pa su “stavili sa strane” 15 tisuća američkih dolara od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada, imovine i imovinskih prava te kapitala i preostaje još jedna štednja od 100 tisuća eura od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada, imovine i imovinskih prava i kapitala.

Željko Reiner je sa suprugom za crne dane uštedio 555.771,00 eura sa suprugom od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada, od drugih izvora dohotka te od povrata nacionalizirane i konfiscirane imovine. Osim toga uštedjeli su 871.794,29 kuna od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada i povrata nacionalizirane i konfiscirane imovine.

Član predsjedništva, Žarko Tušek uštedio je 3.056,00 eura od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada. Kao vjenčani dar supružnici Tušek dobili su 8.809,00 američkih dolara koje su stavili na štednju. Od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada ima 600 tisuća kuna. Supruga je prijavila i 130 tisuća kuna od samostalne djelatnosti i izdavačkih prava.

Miro Totgergeli ima štednju od 200 tisuća kuna za koju je naveo da potječe od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada, 57 tisuća eura od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada, drugih izvora dohotka i prodajom imovine.

Većinu štednje u imovinskoj kartici naveo je od bračnog druga, 56.505,56 eura12. 941,83 američkih dolara 730.475,00 kuna za što je navedeno da dolazi iz nasljedstva. Supruga raspolaže i sa štednjom od 17 tisuća eura od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada te 1.087.000,00 kuna bračni drug od imovine i imovinskih prava, kapitala i prodajom imovine.

Ministrica Nina Obuljen Koržinek štedi u kunama i eurima. 200 tisuća kuna i 50 tisuća eura od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada. Njezin je suprug prijavio ušteđevinu od 480 tisuća kuna i 20 tisuća eura od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada i nasljedstvom.

Najmanje od poznatih HDZ-ovih ministara uštedio je Mario Banožić, ili ”mali Bane”, kako ga predsjednik voli nazivati, zajedno sa suprugom, 5 tisuća eura. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA