Saborska zastupnica Dalija Orešković jučer je gostovala u Dnevniku Nove TV gdje se između ostalog osvrnula i na splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića koji posljednje dane puni medijske stupce zbog verbalnog napada na urednicu Gradske rubrike Slobodne Dalmacije, kojoj je poručio “Napit ću vam se krvi”. 

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak je na redovitom brifingu za novinare kazao da je Ivošević na obiteljskom putu izvan Hrvatske, na koji je otišao prije nego što je priča o verbalnom napadu izašla u javnost.

No, onda se otkrilo da je dogradonačelnik otišao na privatni put, ali službenim automobilom do aerodroma.

Reporterka Dnevnika Nove TV, Sabina Tandara Knezović, upitala je Orešković je li to u redu. 

– Prema informacijama koje ja imam, dogradonačelnik je svoje privatne troškove putovanja platio o svom privatnom trošku, a službeno vozilo je koristio za službene potrebe Grada u skladu s pravilnicima i drugim internim aktima – odgovorila je Orešković u Dnevniku Nove TV.

Tandara Knezović je ponovna istaknula da je ostavio službeni automobil da ga čeka na aerodromu dok je on na privatnom putu, na što je Orešković kazala da će Ivošević troškove vezane uz to parkiranje sam podmiriti, ako ih bude, te da on ima to vozilo na korištenje od 0 do 24.

Na izjave Dalije Orešković o Ivoševićevom putu reagirao je i prvi čovjek splitskog HDZ-a, Vice Mihanović, koji je naveo da se Ivoševića brani “licemjernim lažima”.

Na upit reporterke Tandare Knezović je li joj gore što je Ivošević novinarki kazao ”da će im se napiti krvi” ili kada je nju predsjednik Zoran Milanović nazvao ”narikačom”, Orešković je kazala da joj je gora Ivoševićeva izjava.

– Ono što je Zoran Milanović napravio kad nas je nazvao narikačama je na neki način dio političkog obračunavanja i folklora. Nismo mu puno prigovarale.

I sama sam u sabornici bila vrlo često emotivna – branila se Orešković, kada ju je reporterka podsjetila da su se žalile na predsjednikov govor.

Orešković je naglasila da osuđuje način na koji je Ivošević razgovarao s urednicom Gradske rubrike Slobodne Dalmacije. 

– To nije bilo primjereno, nije prihvatljivo i ne smije se ponoviti. Iz tih razloga su se poduzeli određeni koraci u smislu da gospodin Ivošević nauči bolje komunicirati i da neko vrijeme dok to ne savlada ne sudjeluje u medijima – za kraj je kazala Orešković u Dnevniku Nove TV. , prenosi Slobodna Dalmacija

Video razgovora možete pogledati OVDJE