Završen razgovor Bidena i Putina, evo o čemu su razgovarali…

Završen razgovor Bidena i Putina, evo o čemu su razgovarali…

Američki predsjednik Joe Biden i njegov ruski kolega Vladimir Putin zaključili su razgovor u vezi s gomilanjem trupa oko Ukrajine, rekao je dužnosnik Bijele kuće u subotu.

Poziv je započeo u 17.04 sati i završio je više od sat vremena kasnije u 18:06, rekao je dužnosnik Bijele kuće, prenosi Nova.rs.

Detalji razgovora oko goruće teme – krize u Ukrajini, zasad nisu poznati.

Danas je, dok se čekao razgovor sa Bidenom, Putin razgovarao s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom o istoj temi – krizi u Ukrajini.

Nakon sastanka iz Bijele kuće je priopćeno ;

Predsjednik Joseph R. Biden, Jr. razgovarao je danas s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom o eskalirajućem vojnom jačanju Rusije na granicama Ukrajine. Predsjednik Biden bio je jasan da će, ako Rusija poduzme daljnju invaziju na Ukrajinu, Sjedinjene Države zajedno s našim saveznicima i partnerima odlučno odgovoriti i nametnuti brze i ozbiljne troškove Rusiji. Predsjednik Biden je ponovio da bi daljnja ruska invazija na Ukrajinu izazvala široku ljudsku patnju i umanjila položaj Rusije. Predsjednik Biden bio je jasan s predsjednikom Putinom da, iako Sjedinjene Države ostaju spremne angažirati se u diplomaciji, u punoj koordinaciji s našim saveznicima i partnerima, mi smo jednako spremni za druge scenarije., stoji u priopćenju