Miletić o napuštanju IDS-a: Glavni prijepor je bio način upravljanja županijom…

Miletić o napuštanju IDS-a: Glavni prijepor je bio način upravljanja županijom…

Istarski župan Boris Miletić bio je gost Novog dana N1 televizije. On je, podsjetimo, nakon što je protiv njega pokrenut stegovni postupak, istupio iz IDS-a. Ta stranka je nakon 30 godina izgubila mjesto župana u Istri. Mašenki Vukadinović otkrio je pozadinu napuštanja stranke koju je vodio gotovo osam godina.

Na pitanje je li dobio podršku kolega nakon svoje odluke da napusti IDS, Miletić kaže da je dobio više od 1000 poruka i poziva podrške. “Treba pogledati istini u oči,ja to nisam započeo. Pozadina je nešto drugo, način upravljanja županijom je bio glavni prijepor između novog predsjednika i mene”, govori.

“Izbori nisu dali rezultat kojemu smo se nadali. Kao predsjenik stranke sam preuzeo političku odgovornost i ponudio ostavku, nisam se više kandidirao jer smatram da tako treba”, objašnjava Miletić dodajući da je njegova lista ipak dobila veliku podršku u većini jedinica lokalne samouprave. “I moj osobni rejting, u smislu kandidata za župana, je imao više podrške nego sama lista”, govori.

“Slažem se, sigurno da gubitak Pule i durgih jedinica nije bio očekivan i da je to teško prihvatiti. Zato sam i ponudio mandat na raspolaganje i nisam se želio više kandidirati za predsjednika stranke nakon gotovo osam godina”, kaže.

“Nisam se ogriješio o etički kodeks, to je samo povod, pozadina je nešto drugo. Način upravljanja i one stvari na koje je predsjednik stranke htio utjecati, a one su operativnog tipa. Ako želite raditi taj posao i biti izvršna funkcija, onda ne smijete svake tri minute trčati u stranku i pitati smijem li ovo ili ne smijem”, govori Miletić.