Ova hrvatska tvrtka isplatit će dodatnih 8.000 kuna svim svojim zaposlenicima: ‘Moramo im osigurati stabilnost u ovim izazovnim vremenima‘

Ova hrvatska tvrtka isplatit će dodatnih 8.000 kuna svim svojim zaposlenicima: ‘Moramo im osigurati stabilnost u ovim izazovnim vremenima‘

Jedan od najpoželjnijih poslodavaca u turizmu, novigradski Aminess, najavljuje da će u 2022. uložiti 8 milijuna kuna u nagrade za svoje zaposlenike, prenosi Glas Istre.

Zaposlenici će tako biti nagrađeni s 8.000 kuna koje će im biti isplaćene tijekom nadolazeće sezone.

“Aminess će svojim zaposlenicima osigurati i brojne dodatne benefite poput božićnice koja je, primjerice, prošle godine iznosila 3.000 kuna, regresa, dara djetetu i dara u naravi, novčane naknade za rođenje djeteta, sezonske nagrade, smještaja, toplih obroka, kao i plaćenih troškove prijevoza. Također, kompanija redovito isplaćuje jubilarne nagrade, a naši zaposlenici sudjeluju i u posebnim programima nagrađivanja u kojima se biraju zaposlenici odjela, mjeseca i godine, koji se novčano nagrađuju i do 10.000 kuna za radnika godine”, poručuju iz Aminessa.

No, dodaju da ih očekuje izazovna turistička sezona budući da se sektor nastavlja suočavati s kroničnim nedostatkom radne snage.

– Tom izazovu moramo doskočiti te zaposlenicima osigurati čim kvalitetnije uvjete rada. To s jedne strane podrazumijeva povećanje materijalnih uvjeta, dodatne materijalne i nematerijalne benefite, ali i veća ulaganja u edukacije i karijerni razvoj zaposlenika. Sezonski posao odavno više nije samo sezonski, našim zaposlenicima moramo osigurati stabilnost u ovim izazovnim vremenima, a naša će ulaganja tome sigurno doprinijeti – rekla je Zrinka Bokulić, predsjednica Uprave Aminessa za Glas Istre.

Za edukacije zaposlenika Aminess samo ove godine planira izdvojiti gotovo milijun kuna.

​Aminess za nadolazeću sezonu traži ukupno 1.000 zaposlenika za rad u različitim destinacijama, piše Glas Istre.