Dobro,ima li kraja sukobu? Banožić opet odgovara Milanoviću: ”Mene proziva za korupciju, a radi isto”

Dobro,ima li kraja sukobu? Banožić opet odgovara Milanoviću: ”Mene proziva za korupciju, a radi isto”

Niz je problema i pitanja na koja hrvatska javnost nikako da dobije konkretne i jasne odgovore.


Uoči još jedne redovite sjednice Vlade pred medije će stati nekoliko ministara i pokušati objasniti kako bi trebalo izgledati tjedno testiranje školaraca na koronavirus i zašto Europska komisija Hrvatskoj šalje opomenu nakon revizije u uzgajalištima divovske ribe, kao i ima li kraja sukobu Banskih dvora i Pantovčaka., javlja dnevnik.hr

Pred novinare je prvi stao ministar obrane Mario Banožić, koji se opet požalio da se njega omalovažava u javnosti.

”Mene je predsjednik optužio da sam ja maznuo stan”, kazao je novinarima koje je zanimalo zašto je predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića optužio za nešto nad čime nema ingerencije.

Naime, Državne nekretnine očitovale su se o adaptaciji vile Kovač, državne rezidencije na Hvaru, koja je postala predmet nove epizode spora Banožića i Milanovića.

Banožić je insinuirao da je Milanović odgovoran za trošenje “stotina tisuća kuna” za obnovu svog omiljenog državnog ljetovališta 2020. godine, a Milanović je ustvrdio da s tim nema ništa i podsjetio da je u to vrijeme upravo Banožić bio resorni ministar državne imovine.

Iz Državnih nekretnina odbacili su bilo kakvu mogućnost da je Milanović išta nalagao oko obnove vile Kovač.

Nakon što je Banožić samo priznao da tu nema ništa sporno novinare je zanimalo zašto je onda prozvao Milanovića pa kazao: ”Riječ je o licemjerju da predsjednik šuti o nečemu, a mene tereti za korupciju. Smisao je bio pokazati da ima jednak primjer. Demanti Državnih nekretnina kaže da nisam tražio uređenje svojega stana za što je on mene prozvao… odlučuju Državne nekretnine. Povučena je paralela, a riječ je o identičnom postupku. Samo je kod mene objašnjeno kao kriminal, a kod njega je okej”.