JOŠ JEDAN ŠOK ZA ZAGREB Duplo skuplja struja za javnu rasvjetu, Tomašević otkriva kako će to utjecati na džep građana

JOŠ JEDAN ŠOK ZA ZAGREB Duplo skuplja struja za javnu rasvjetu, Tomašević otkriva kako će to utjecati na džep građana

Nakon “plinskog udara”, loše vijesti stižu i iz HEP-a. Naime, za potrebe javne rasvjete Gradu Zagrebu u javnoj nabavi za električnu energiju ponudili su gotovo dvostruko višu cijenu od očekivanje.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević situaciju je u usporedio s Rijekom i tvrdi da se tamo dogodio sličan scenarij. Riječka vlast, ponovljenom javnom nabavom pokušala je smanjiti cijenu, no bez uspjeha. Slijedom toga, Grad Zagreb će HEP-u, kao jedinom ponuditelju, za javnu rasvjetu plaćati čak 80 milijuna godišnje. Planirano je bilo 40 milijuna kuna, doznaje Radio Sljeme. Vijest prenosi ZAGREB INFO

Moguće poskupljenje komunalnih usluga

Tomašević opravdanje nalazi u tome da su poskupljenja energenata dovela do skoka drugih cijena zbog čega ne isključuje mogućnost da poskupe i komunalne usluge koje plaćaju građani. Na pitanje hoće li poskupiti voda i odvodnja, gradonačelnik kaže da to nije u poslovnom planu za ovu godinu, ali da ne može obećati da se to sigurno neće dogoditi.

Na poskupljenje struje za javnu rasvjetu, u intervjuu za naš portal upozorio je prošli tjedan gradonačelnikov savjetnik Ivica Lovrić.

“Cijena plina je samo jedan od primjera nesnalaženja Tomaševića. To će tek Zagrepčani osjetiti. Ima i drugih primjera, a jedan od njih je javna rasvjeta”, poručio je Lovrić i istaknuo da aktualna vlast nije na vrijeme ugovorila struju za javnu rasvjetu što je ogroman gubitak.

“Nije za to kriv Milan Bandić koji je umro prije 11 mjeseci, već onaj koji je na vlasti osam mjeseci”, smatra. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA