Branko Bačić: Mnogi misle da je u Zagrebu danas gore nego za vrijeme Bandića

Branko Bačić: Mnogi misle da je u Zagrebu danas gore nego za vrijeme Bandića

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, Branko Bačić, dao je izjavu za medije. Komentirao je, među ostalim, mogući zajedni izlazak na sljedeće izbore SDP-a i Možemo.

“Većina je stabilna, izbori će biti tek 2024. na ljeto pa prema tome dotad će oporba imati priliku međusobno se sprijateljiti i posvađati još nekoliko puta. Te njihove najave oko okrupnjavanja, nas u HDZ-u ne brinu, mi smo okrenuti upravljanju državom, i odgovaranju na izazove i do izbora je još jako dugo. Što se tiče okrupnjavanja Možemo! i SDP-a, oni su se okrupnili u Zagrebu pa je epilog toga građanima Zagreba jako vidljiv i mnogi od njih misle da se ništa nije učinilo, odnosno da je danas gore nego za vrijeme Milana Bandića pa taj način upravljanja ni ja ni građani ne bismo željeli na razini države. O izborima ne razmišljamo, o njima kada dođe vrijeme”, rekao je., prenosi N1

Dodao je i kako je HDZ s liberalnim spektrom i manjinama složio vladajuću većinu nakon izbora u srpnju.

“Ovog trenutna ne razmišljamo o problemima i dogovorima drugih stranaka u Hrvatskoj, Vlada je okrenuta rješavanjima problema s obnovom, ulaskom u eurozonu, rješavanjima izazova s inflacijom, onime što nam se čini da su u ovom trenutku najbitnije teme, a o tome tko se s kim u oborbi druži, mislim da je u ovom trenutku hrvatskim građanima manje važno”, veli.

“Makroekonomski podaci govore da znamo upravljati državom”

Na pitanje da komentira izjavu ministra Ćorića o tome kako nam ne trebaju teze o hrvatskoj nafti, vodi i plažama te da je nafta ionako Inina, kaže:

“Ja ću vam reći kad me pitate o tome kakva je danas Hrvatska, ja držim da je danas Hrvatska uređena zemlja koja je dohvatila sve svoje strateške ciljeve, kako unutarnje tako i vanjskpolitičke. Članica smo NATO-a i EU-a i kao država, da bismo postali članica tih zajednica morali smo svoje ponašanje i zakonsku regulativu uskladiti s tim najrazvijenijin državama članicama. Da znamo na koji način ćemo upravljati državom govore podaci, prije svega makroekonomski.

U ovom trenutku i Hrvatska i Europa i svijet prolaze kroz dosad nezablježenu zdravstvenu krizu koja ima velike gospodarske posljedice. Hrvatsko gospodarstvo bit će jedno od najbrže rastućih u EU. Podaci o rastu minimalne, medijalne i prosječne plaće, mirovina i BDP-a govore o tome ima li ova Vlada i na koji način odgovor na izazove. U tom kontekstu gledam postupanje ove Vlade i njezin način rada”, zaključuje.