PRATITE UŽIVO Tomašević: Kome nije u interesu da Zagreb ima sortirnicu? Interna revizija plinare u tijeku

PRATITE UŽIVO Tomašević: Kome nije u interesu da Zagreb ima sortirnicu? Interna revizija plinare u tijeku

Konferenciju je najprije otvorila Danijela Dolenec.  Tom je prilikom govorila o projektu Sovica za kojeg ističe kako će povećati kapacitete zagrebačkih vrtića. Javlja ZAGREB INFO

“Vrijeme će biti do 21 sat kako b i roditelji koji rade do kasno popodne imali gdje ostaviti djecu. Bit će na Krugama, Sopotu, Črnomercu” rekla je Dolenec za projekt vrijedan 5.5 milijuna kuna.

Dodala je i kako bi, ako Skupština podrži ugovor se mogao potpisati krajem veljače, a projekt započeti već u ožujku. vrijednost projekta je 5,5 milijuna kuna.

Upitnik za RO jer nema podataka

Dolenec se osvrnula i na anketni upitnik za roditelje odgojitelje te komentirala navode o tome kako dobrovoljni i anonimni upitnik nije anoniman.

“Od njih se traže podaci o socio-ekonomskom statusu s ciljem da se kvalitetnije  profiliraju korisnici kako bi se saznalo više o njihovom statusu. Prije takvo što nisu ustupljivali gradu pa osim anegdotalnih, nemamo sustavne podatke”, objasnila je Dolenec.

Pozvala je sve da riješe upitnik.

Obnova privatnih zgrada: napravili sve što smo mogli

Luka Korlaet iznio je nove podatke o obnovi Zagreba nakon potresa.

“Kreće i obnova Crkve Krista Kralja i drugih u gradskom portfelju. što se tiče obnove privatnih zgrada i napravili smo sve što smo mogli, alocirali smo 160 milijuna kuna za to, kroz naš program pomoći podijelili smo milijuna kuna pomoći sugrađanima, posudili smo 16 suradnika Ministarstvu i tri Fondu za obnovu. Prema zadnjim informacija, konstrukcijska i nekonstrukcijska obnova trebala bi početku u i ožujku”, rekao je Korlaet.

Jembrih: Dimnjak u Dubravi uklanjali za vikend

Korlaet je istaknuo i kako će se također rušiti i zgrada u Petrinjskoj.

Korlaet je potom riječ prepustio Siniši Jembrihu, Zapovjednik javne vatrogasne postaje Zagreb (JVP).

Jembrih je podsjetio kako je zagrebački JVP 2021. godine imao 4 600 intervencije, a u te intervencije spadali su padovima dimnjaka, fasada i ukrasnik objekata.

“Uklonili smo lani 3.600 metera kvadratnih fasada i 1600 dimnjaka koji su visisli nad pločnikom. Nastavljamo akciju, građani kada zovu, izlazimo na teren. I ovaj vikend smo imali uklanjanje dimnjaka u Dubravi, a danas i jučer smo uklanjali fasade” izjavio je Jemrih te najavio kako će vatrogasci nastaviti svoje akcije visinskim vozilima i provjeravanjem  je li sve u redu vezano uz fasadu i sigurnost zgrada.

Tomašević o žičari: Dodatno ćemo zaštiti građane od buke

Tomislav Tomašević svoj govor na pressici je otvorio razgovorima o zagrebačkoj žičari.

Demantirao je kašnjenje plaćanja Dopplmayru i istaknuo kako je posljednji pregled bio u petak te se sada isčekuje mišljenje inspektorata.

Zbog žaljenja na buku, najavio je dodatne korake njihove zaštite.

“Otvorena je javna nabava na kojoj je stigao jedan ponuđač, a njegova je ponuda nije zadovoljila tehničke uvjete. Zbog toga idemo u aneks s Dopllemeyerom koji će napraviti dodatne radove na postaji za 1.7 milijuna te stavljanje pjeska u stupove kako bi se dodatno smanjile vibracije”, otkrio je Tomašević.

Školski odbori: Odličan interes, sve popunjeno!

Gradonačelnik je komentirao i školske odbore te istaknuo kako su oni u potpunosti popunjeni. Ipak, ostala su 22 odbora za koje se čeka provjera kaznene evidencija kandidata.

“Pozvali smo građane da se jave i uključe i interes je bio odličan. Imali smo 2963 prijave za 192 odbora. Javilo se 1650 građana. Ključno je da škole postanu ustanove uklopljenje u život lokalne zajednice” rekao je Tomašević.

O plinari: Interna kontrola je u tijeku

Novinaris u gradonačelnika pitali o situaciji sa gradskom plinarom, a Tomašević je rekao kako, iako je državna revizija gotova, ona interna je još u tijeku. Javnost je obećao upoznati s rezultatima kada završi.

Na upit za komentar s usporedbom njegove otpadne politike s onom bivše vlasti, Tomašević je rekao kako će sortirnica omogućiti Zagrebu da zarađuje od otpada koji građani generiraju, umjesto da plaćaju drugim tvrtkama da se nose s otpadom za njih.

“Ne vidim kome nije u interesu da Zagreb ima sortirnicu. Takvo postrojenje je neusporedivo sa spalionicom i ni na koji način neće narušiti kvalitetu života u gradu”, komentirao je Tomašević. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA