Osumnjičeni za brutalno ubojstvo žene godinama je pjevao na osječkim ulicama

Osumnjičeni za brutalno ubojstvo žene godinama je pjevao na osječkim ulicama

Tridesetšestogodišnji Roman Brnada uhićen je tri i pol sata nakon stravičnog ubojstva 67-godišnje žene koje se dogodilo u nedjelju oko 14.30 u kafiću na Pavlinskom trgu u Rijeci. Kako je izvijestila policija, žena je ubijena udarcima rukama i nogama, a njezin je ubojica potom viđen kako gol hoda riječkim Belvedereom. U istraživanje zločina, zbog njegova ponašanja nakon zločina, uključit će se i vještaci psihijatrijske struke. Javlja GLAS SLAVONIJE

Prema policijskom izvješću i riječima svjedoka, Brnada se u kafiću posvađao sa 67-godišnjom ženom s kojom je sjedio za stolom, a nakon toga ju je počeo udarati. Konobar i gost kafića pokušali su ga odgurnuti, no on je nastavio udarati nesretnu ženu u glavu i tijelo. Nakon toga je pobjegao, ostavivši okrvavljenu ženu na podu. U kafić je pristigla i ekipa hitne pomoći, a liječnik je samo mogao konstatirati smrt 67-godišnjakinje. Policija je odmah krenula u potragu za Brnadom. I dok je očevid na mjestu zločina trajao, policija je oko 15.50 sati dobila dojavu građana da kod Belvedera u Rijeci ulicom hoda gol muškarac. Policajci ga tamo nisu zatekli, nego je osumnjičeni Brnada uhićen oko 18 sati na drugoj lokaciji i priveden. Naložena je i obdukcija tijela 67-godišnjakinje radi utvrđivanja točnog uzroka smrti.

Roman Brnada je osebujan lik o kojem je pisao i Glas Slavonije sredinom listopada 2017. godine. U to je vrijeme zarađivao kao ulični pjevač i građani su ga mogli svakodnevno susresti u Kapucinskoj ulici dok je pjevao uglavnom crkvene pjesme. U isto vrijeme bio je i golman Nogometnog kluba Tomislav iz Livane, a branio je prethodnih godina i za nogometne klubove Metalac, Elektru, Olimpiju te Laslovo.

U Osijek je Brnada došao 2009. godine iz Zagreba, zajedno sa suprugom. U Osijeku su živjeli desetak godina, potom su se vratili u Zagreb, a nakon toga otišli u Rijeku.

Glasova novinarka ga je u vrijeme dok je živio u Osijeku viđala i u naselju Jug 2, gdje je također pjesmom zabavljao prolaznike. Jednom prilikom obratio joj se i rekao kako je čuo da radi u medijima te zatražio članak i dolazak novinara u župu gdje je, kako joj je tada govorio, pjevao. Članak nikada nije napisan, a da je često sjedio na Jugu 2 i pjevao posvjedočio nam je i djelatnik obližnjeg kafića, šokiran što je taj mladić lijepoga glasa ubojica. “Dolazio je i k nama u kafić, popio bi kavu ili pivo. Nekad bi došao sa ženom, nekad bez nje. Živio je negdje u gradu, a redovito je svirao ovdje na Jugu 2. Nisam ga vidio godinama, a sjećam se da je uvijek bio tih i miran. Boja njegova glasa privukla bi poglede prolaznika, a od milodara koji su mu udijelili je i živio, koliko ja znam. Vjerujte da ste me sad šokirali kad ste mi rekli da je to on”, ispričao nam je Osječanin.

Osumnjičenom za ubojstvo 67-godišnjakinje dodijeljen je branitelj po službenoj dužnosti. Za teški zločin koji je počinio prijeti mu najmanje 10 godina zatvora.

Marija Mihelić Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA