NOVI TRANSFER Domovinski pokret dao ruke HDZ-u, dobili su pomoćnika pročelnika za kulturu…

NOVI TRANSFER Domovinski pokret dao ruke HDZ-u, dobili su pomoćnika pročelnika za kulturu…

Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske Županije od ovog je tjedna pojačan novim pomoćnikom pročelnika za kulturu, tehničku kulturu i sport. Radi se o profesoru povijesti i geografije, doktorandu povijesti Željku Primorcu, bivšem predsjedniku HDZ-a Vrgorac, koji je 2016. iz Gradskog kulturnog središta u Vrgorcu prešao u Konzervatorski odjel u Splitu dok je Ministarstvo kulture vodio Zlatko Hasanbegović. Tada nije trebao natječaj jer se radilo o transferu unutar javne službe. Nije ni sada., piše dalmatinski portal

Bez natječaja Primorac je prekomandiran u Županiju na odnedavna ustrojeno mjesto četvrtog pomoćnika pročelnika Tomislava Đonlića, koji sada ima tri pomoćnika jer je jedno mjesto upražnjeno. U studenom je promociju u Upravnom odjelu dobio i bivši HGS-ov predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić, koji je unaprijeđen u zamjenika pročelnika nakon što se tri i pol godine kalio na mjestu višeg savjetnika.

Sve se dogodilo nakon što je u Županijskoj skupštini HDZ uz pomoć HSP-a, HGS-a i dvije trećine Domovinskog pokreta složio vlast. Upravo je bivša stranka Miroslava Škore bila jezičac koji je vagu konačno prebacio na stranu HDZ-a i župana Blaženka Bobana. A za ovu priču vjerojatno nije nebitno što je Primorac u međuvremenu prešao iz HDZ-a u Domovinski pokret. Osim istaknute pozicije u Upravnom odjelu, župan Boban mu je ukazao i povjerenje u Upravnom vijeću Županijske uprave za ceste.