IDS držao presicu o stegovnom postupku protiv Miletića, on ih preduhitrio….

IDS držao presicu o stegovnom postupku protiv Miletića, on ih preduhitrio….

“Poštovani, temeljem članka 9. i 10. Statuta IDS-a s današnjim danom 5. veljače 2022. godine istupam iz IDS-a”

Boris Miletić u subotu je, nakon što je dan ranije Predsjedništvo IDS-a pokrenulo protiv njega stegovni postupak, istupio iz IDS-a. Objavio je to na svom službenom Facebook profilu danas ujutro., prenosi jutarnji list

– Poštovani, temeljem članka 9. i 10. Statuta IDS-a s današnjim danom 5. veljače 2022. istupam iz IDS-a, piše u dopisu koji je uputio IDS-u aktualni istarski župan i bivši predsjednik stranke. Napisao je i da je bio član te stranke od 31. srpnja 1996. godine.

FOTO: BORIS MILETIĆ

Objavio je to odmah na početku presice koju je održao u subotu IDS u svojim službenim prostorijama. Tamo se predsjednik stranke Dalibor Paus pojavio zajedno s članovima Predsjedništva – nekad desnom rukom Miletića i njegovom zamjenicom dok je bio gradonačelnik Pule – Elenom Puh Belci te labinskim gradonačelnikom Valterom Glavičićem i porečkim gradonačelnikom Lorisom Peršurićem.

Paus na početku presice, gdje je medijima davao izjave, nije znao za tu odluku, a kada su mu je novinari priopćili, kazao je da mu je žao da se to dogodilo.

– Žao mi je zbog svega što je Boris napravio. To je ishitrena odluka. Stegovni postupak se ne može voditi protiv nekoga tko nije član, kazao je Paus.

Dodao je da svejedno neće otkriti meritum stegovnog postupka iako će on očito biti obustavljen. IDS je ovime ostao bez svog župana, a Paus na to kaže da je on legitimno izabran i da će se dalje razmotriti kako će stvari funkcionirati.