Preminuo umirovljeni časnik Hrvatske vojske Jozo Bungić…

Preminuo umirovljeni časnik Hrvatske vojske Jozo Bungić…

Umirovljeni satnik Hrvatske vojske, ratni vojni invalid i dragovoljac Domovinskog rata, predsjednik županijske udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca domovinskog rata Brodsko-Posavske županije, Jozo Bungić, preminuo je 31. siječnja 2022. godine sa 62 godine.

Rodio se 10. studenog 1960. godine u Vukičevcima u Bosni i Hercegovini, a srednju elektrotehničku školu završio je u Novoj Gradiški. U Zagreb odlazi nastaviti obrazovanje te je u metropoli završio management. Iako rođen u Bosni i Hercegovini, Bungić je rodom iz mjesta Gornji Bogićevci, a u Domovinski rat uključio se kao branitelj od samih početaka. Iako je bio svjedok svih ratnih događanja na području Nove Gradiške, često je upravo najviše govorio o svome, u to vrijeme porušenom selu.

– Izražavamo najdublju sućut svim ožalošćenima povodom smrti plemenitog i nikad zaboravljenog hrvatskog dragovoljca. Sve svoje vrline nesebično je stavio u službu obrane Republike Hrvatske. Neka mu Gospodin vrati ljubav svojom ljubavlju i počivao u miru Božjem”, stoji na službenim stranicama grada Nove Gradiške koju potpisuju gradonačelnik Grgić, predsjednica Gradskog vijeća Dinka Matijević i zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić.