Drugi čovjek iz Zadra je uhićen jer je na Fejsu napisao da je Plenković pavijan…

Drugi čovjek iz Zadra je uhićen jer je na Fejsu napisao da je Plenković pavijan…

ZADARSKA policija privela je u subotu dvojicu muškaraca, 71-godišnjeg Briševljana i 49-godišnjaka iz Zadra, zbog kršenja javnog reda i mira.

“U petak, 21. siječnja 2022. godine policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvije  muške osobe u dobi od 71 i 49 godina zbog članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Naime, obojica su 20. siječnja 2022. godine na objavljeni članak o najavi posjete predsjednika vlade RH Maslenici, koji je objavio jedan zadarski portal na društvenoj mreži, objavili komentare uvredljivog i omalovažavajućeg sadržaja, kojim ponašanjem su ostvarili obilježja navedenog prekršaja., doznaje index.hr

Nakon provedenog istraživanja obojica su 21. siječnja u popodnevnim satima uz Optužni prijedlog prepraćeni na Prekršajni Odjel Općinskog suda u Zadru.

Također, Policijska uprava zadarska odbacuje izrečene teze u javnosti koje aludiraju da je premijer involviran u navedeno postupanje policije. Radi se o redovitom postupanju policije u okviru službene dužnosti te je na nadležnom sudu da donese konačnu odluku”, objavila je jučer policija.

Uhićen zbog statusa “Udri munjo, pukni grome… zar ti pavijanu s Frkom njesi u Ukrajini”

“Udri munjo, pukni grome… zar ti pavijanu s Frkom njesi u Ukrajini”, napisao je 49-godišnji Hrvoje Vrkić, referirajući se na Plenkovićevu izjavu da će Hrvatska reagirati jasno i odlučno ako Rusija napadne Ukrajinu, čime je, kako stoji u optužnom prijedlogu koji je dostavio Anteni Zadar, “narušio javni red i mir, vrijeđanjem i omalovažavanjem predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Andreja Plenkovića koji je dana 21. siječnja 2022. godine osobno došao u Maslenicu u svojstvu službene osobe radi obavljanja službene dužnosti u svezi obilježavanja 29. godišnjice VRO “Maslenica”, a što je okrivljeniku bilo poznato iz naprijed navedenog članka”.

Vrkić, inače ratni vojni invalid, kaže za Antenu Zadar kako je u šoku te kako je u policijskoj postaji proveo 8 sati.

“Policija u civilu mi je došla pred kuću, nisam znao o čemu se radi. Od tada ni ne jedem ni ne pijem, narušeno mi je zdravlje koje ionako nije dobro. U životu nikad nisam ni prekršajno ni kazneno prijavljen”, rekao je Vrkić.

“Nije u redu slati tuđu djecu u ratove, a kad je trebalo, njega nije bilo. Želio bih da Hrvatska bude mirnija zemlja, da ljudi ne bježe odavde. Ljudi, nemojte se bojati, ne smijemo živjeti u diktaturi”, poručio je Vrkić.

72-godišnjak završio u pritvoru zbog komentara s jajima

Podsjetimo, dok je premijer polagao vijence na Maslenici, i 72-godišnji Mladen Ćustić je završio u pritvoru zbog komentara koji je napisao o Plenkoviću na Facebooku.

A ovako je točno glasio njegov komentar na Facebooku: “Triba ga dočekati pokvarenim jajima njega i njegove poltrone, nitko nije toliko ponizi i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik.”

Zaradio je optužni prijedlog zbog remećenja javnog reda i mira omalovažavanjem i vrijeđanjem premijera Plenkovića. 72-godišnjak iz Briševa, nedaleko od Zadra, kaže – komentar je bio satira. “Normalno smo došli u policiju, s tim da me u policiji nitko nije pitao imam li potvrdu, jesam li cijepljen, ništa, ulaziš bez ikakvih problema”, kazao je Mladen.

Policija tvrdi kako premijer nije bio uključen u odluku o postupanju.

“Oni su bili zadržani u prostorijama službenim dok je bilo provođeno kriminalističko istraživanje, nakon čega su u poslijepodnevnim satima privedeni na Općinski sud, prekršajni odjel”, kazala je Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske.