ZATVARA SVOJA VRATA NA DVIJE GODINE Fakultet političkih znanosti ide u obnovu: ‘U ovom podrumu smo počeli od ničeg’

ZATVARA SVOJA VRATA NA DVIJE GODINE Fakultet političkih znanosti ide u obnovu: ‘U ovom podrumu smo počeli od ničeg’

Fakultet političkih znanosti (FPZG) oštećen je u potresima zbog čega se seli na privremenu lokaciju. Neugledna zgrada fakulteta dobila je žutu naljepnicu, a sada ide konačno u obnovu. Za brojne studente to je bio drugi dom punih 60 godina, a sada je vrijeme da dobije novo ruho. Javlja zagreb info

“Mi smo imali statičkih problema, ojačavali smo stubište, kao što možete vidjeti imamo problema s dijelom armature, napuknuće zidova”, otkrila je prodekanica za nastavu FPZG-a Đana Luša za RTL.

Fakultet političkih znanosti ima svega osam predavaonica, a iako je zgradi prijekopotrebna obnova, brojnim studentima selidba teško pada.

Na ovom fakultetu studirali su brojni uglednici, a među njima i bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja je još uvijek na doktoratu. U podrumu su se otkrivali televizijski talenti.

“Ja sam emotivno vezana za ovu zgradu, za ovaj podrum gdje smo počeli, od ničeg, doslovno od ničeg. I onda stvorili TV Student, studentski medij koji emitira. Iz kojeg svake godine izađe grupa novinara koji se zapošljavaju u našim medijskim kućama”, priča Tena Perišin, profesorica i voditeljica Televizije Student.

Nakon obnove cijela zgrada bi trebala biti sigurnija i nešto modernija. Obnova bi se trebala financirati iz europskog i državnog novca, a radovi bi trebali biti završeni za dvije godine. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA