Tomašević kaže da nije prekršio Zakon o sprječavanju sukoba interesa: Vodili smo se kasnijim Zakonom

Tomašević kaže da nije prekršio Zakon o sprječavanju sukoba interesa: Vodili smo se kasnijim Zakonom

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ustvrdilo je u petak da su gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet prekršili Zakon o sprečavanju sukoba interesa imenovanjem članova Uprave i Nadzornog odbora Holdinga jer su imenovanja donesena bez prethodnog prijedloga zagrebačke Gradske skupštine. No, prema novom Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, za takvu povredu više nije predviđena nikakva sankcija.

No, Tomašević je to opovrgnuo i rekao da su se vodili kasnijim zakonom. Javlja ZAGREB INFO

“Povrijedili smo zakon koji više ne postoji, taj članak više ne postoji u zakonu, a i tada je, kada su naša imenovanja nastala, Povjerenstvo tražilo da se taj članak izbriše jer su i sami bili svjesni da je u sukobu s člancima Zakona o lokalnoj samoupravi”, rekao je Tomašević na konferenciji za novinare.

Dodao je kako se iz toga vidi da i sama odluka Povjerenstva nije bila jednoglasna. “Neću sada davati komentare, ali što se nas tiče, mislim da nismo ništa pogriješili i da smo se vodili Zakonom o lokalnoj samoupravi koji je kasniji i poseban zakon u odnosu na članak koji je i tada Povjerenstvu bio sporan. Zato su tražili da ga Sabor promijeni, što je u međuvremenu i učinjeno”, pojasnio je gradonačelnik.

Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA