Imenovano je osam novih sudaca i sutkinja Županijskog suda u Splitu, njih sedam su žene. Donosimo sva imena i za Zadar i Šibenik

Imenovano je osam novih sudaca i sutkinja Županijskog suda u Splitu, njih sedam su žene. Donosimo sva imena i za Zadar i Šibenik

Splitski Županijski sud je u zadnje vrijeme bio jako oskudan brojem sudaca te su pojedini među njima padali s nogu od posla. No konačno je i taj problem riješen jer je popunjeno osam mjesta, novim, tek imenovanim sucima. Polovica izabranih će raditi na Građanskom, a polovica na Kaznenom odjelu tog suda. Vijest donosi SLOBODNA DALMACIJA

Njih je na 68. sjednici održanoj 20. i 21. siječnja 2022. u Zagrebu odabralo Državno sudbeno vijeće kao najbolje kandidate za to dogovorno mjesto.

Za sutkinje Županijskog suda u Splitu, Građanski odjel imenovane su Sanda Crljen IvančićDanijela PivčevićSonja Meštrović i Mirjana Rubić

Za suce Županijskog suda u Splitu, Kazneni odjel) imenovani su Mile RebićTea Budimlić, Ankica Boban i Ivana Kanaet Samardžić.

Povoljne vijesti sa sjednice DSV-a dolaze i na adresu sutkinje Ljiljane Mustapić, sutkinje Općinskog suda u Splitu koja se oslobađa stegovne odgovornosti da bi počinila stegovno djelo neurednog obnašanja sudačke dužnosti.

No zato je Državno subeno vijeće svojim odlukama “zabrinulo” neke suce na Općinskom sudu u Zadru i Šibeniku.

Neven Troskot, sudac Općinskog suda u Zadru stegovno je odgovoran što je počinio stegovno djelo neurednog obnašanja sudačke dužnosti te mu je izrečena stegovna kazna ukora isto kao i njegovom kolegi Vjenceslavu Oštariću.

Antoniji Božini, sutkinji Općinskog suda u Zadru, produljuje se privremeno udaljenje od obavljanja sudačke dužnosti za daljnja tri mjeseca, računajući od 4. veljače 2022. kao i Željku Rogiću, sucu kojem se produljuje privremeno udaljenje također na tri mjeseca, računajući od 4. veljače 2022.

I dvoje sudaca Općinskog suda u Šibeniku djele sudbinu Božine i Rogića.

Tako se Dolores Milaković, sutkinji Općinskog suda u Šibeniku, produljuje privremeno udaljenje od obavljanja sudačke dužnosti za daljnja tri mjeseca, računajući od 7. veljače 2022. kao i Ivici Krvavici, sucu Općinskog suda u Šibeniku kojem se produljuje privremeno udaljenje od obavljanja sudačke dužnosti za daljnja tri mjeseca, računajući od 28. siječnja 2022.

Najgore je pak od svih prošao Željko Radačić, sudac Općinskog suda u Šibeniku koji je stegovno odgovoran što je počinio stegovno djelo nepostupanja po odluci donesenoj u postupku za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku pa mu je izrečena stegovna kazna razrješenje od dužnosti. Na temelju članka 63. stavak 2. i 3. Zakona o Državnom sudbenom vijeću primjenjuje se uvjetna osuda te se određuje da se izvršenje stegovne kazne razrješenja od dužnosti odgađa na vrijeme od jedne godine pod uvjetom da se u tom vremenu provjerava je li počonjeno jedno ili više stegovnih djela.

Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA