Oporba složna: Ministar Horvat mora otići

Oporba složna: Ministar Horvat mora otići

Saborska oporba u Hrvatskoj rijetko se uspije složiti oko nekog pitanja, ali složni su oko toga treba li ministar graditeljstva Darko Horvat otići.

Na pitanje ima li smisla inicijativa oporbe za opoziv ministra graditeljstva, Sandra Benčić kaže kako – ima smisla.

“Ima smisla razgovarati o posljedicama nečinjenja ministra Horvata. Itekako ima smisla postaviti pitanja koja se građani svaki dan pitaju. Treba vidjeti tko su ljudi koji su zaista spremni preuzeti odgovonosti, braneći ministra Hrovata, za sve posljedice njegovog nečinjenja. Tko je spreman dići ruku za ministra koji nakon dvije godine nema baš nikakve rezultate?”, pita se Možemovka., javlja N1

Inicijativu je pokrenula Anka Mrak Taritaš koja kaže – oporba je složna. Prema njenim riječima na sastanku oporba ja kojemu je odlučivano o inicijativi, nisu bili samo zastupnici Suverenista, ali oni će podržati zahtjev za smjenom Horvata. Ne zna se samo na čiju će stranu stati troje zastupnika iz jučer osnovanog Kluba “Za pravednu Hrvatsku”.

Stipo Mlinarić iz Domovinskog pokreta poručuje kako u pitanju smjene ministra Horvata nema ideologije.

“U pitanju je nesposobnost ministra Horvata. Domovinski pokret daje podršku Anki Mark Taritaš. Ovdje nema ideologije, ovdje se radi ljudima koji žive u kontejnerima”, poručio je Mlinarić.

I šef SDP-a podržao je ovu inicijativu. “Zašto ovo činimo? Zato što je ovo naša obveza. Obveza je upozoriti na stvari koje ne funkconiraju i tražiti da se te stvari promjene i jasno reći na koji način da ih se promijeniti”, kaže Grbin.

“HDZ-ova vlada i ministar ne znaju raditi svoj posao”, zaključio je Grbin.