Juričan šalje novo pismo Plenkoviću: Napravit ću spot “Korupcija je šala. Niti ne pomišljajte na prijavu korupcije”

Juričan šalje novo pismo Plenkoviću: Napravit ću spot “Korupcija je šala. Niti ne pomišljajte na prijavu korupcije”

Redatelj, aktivist i bivši predsjednički kandidat Dario Juričan nudi predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću da njegova tvrtka Milan Bandić usluge protuusluge jdoo za MUP napravi spot pod naslovom “Korupcija je šala. Niti ne pomišljajte na prijavu korupcije!” Donosi H ALTER

Juričanovo pismo prenosimo u cijelosti:

Dragi moj i prepošteni premijeru Plenx!

MUP je za izradu 35 sekundi spota ‘Korupcija nije šala. Prijavite korupciju!’ bez ikakvog javnog natječaja platio 49.848,98 kuna, taman toliko da ne probije granicu od 50.000 kuna, nakon koje vrijede nešto rigoroznija pravila.

Ja kao direktor ugledne tvrtke Milan Bandić usluge protuusluge jdoo nudim povoljniji spot, za 49.847,98 kuna, točno kunu jeftinije, pod naslovom ‘Korupcija je šala. Niti ne pomišljajte na prijavu korupcije!’

U njemu ću pokazati kako se naš MUP, sve poštujući Zakon o javnoj nabavi i vlastiti Naputak o provedbi postupka jednostavne nabave, zapravo šali s korupcijom.

Korupcija, kako nas svojim primjerom uči MUP, promiče temeljne ljudske vrijednosti, osnažuje vladavinu prava i predstavlja blagodat za razvoj svakog pojedinca, te sigurno i zdravo društvo.

U spotu će se feticu po feticu rezat pršut i pokazati kako korupcija na taj način sustavno unapređuje pravni sustav, približava nas Schengenu i europodručju.

Plenx, prihvaćam sugestije tko bi u tom spotu mogao promovirati korupciju. Evo za Ninu Badrić ti garantiram da se ponovno neće ničeg sjećati, a dosta slobodnog vremena sada ima i naš dragi Miroslav Škoro.

Otvoren sam, naravno, i za mogućnost da me se – kao i stanovitog MP Thompsona – plati da ne napravim spot.
U papirnatoj vrećici, jer ekološki smo svjesni građani, neka bude dovoljno razloga da ga ne radim.

Plenx, čekam tvog čovjeka!

Dario Juričan, direktor Milan Bandić usluge protuusluge jdoo

p.s.

Kad nas već podsjećaš na Polančeca, daj ga molim te zamoli da nam za potrebe spota kao rekvizitu posudi tri laptopa i četrnaest mobitela koji su mu prilikom uhidbe nađeni u gepeku njegovog Mercedesa C200CDI

Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA