Mjesec dana uhodio djevojku (22), ozvučio joj cijeli stan, u autu je vezao za volan, izvadio i pištolj…

Mjesec dana uhodio djevojku (22), ozvučio joj cijeli stan, u autu je vezao za volan, izvadio i pištolj…

Ako mu se i sudskim putem dokaže krivnja, muškarcu prijeti višegodišnji zatvor

Pravi pakao prošla je proteklih mjesec dana 22-godišnja djevojka s područja Istre nakon što je njome postao opsjednut 67-godišnji muškarac. Naime, sukus jezivog maltretiranja koji je ona u konačnici prijavila prije nekoliko dana policiji su kaznene prijave protiv muškarca zbog protupravnog oduzimanja slobode, neovlaštenog zvučnog snimanja i prisluškivanja kao i onog slikovnog, te nametljivog ponašanja i prijetnji smrću.

Nakon što su ga locirali, policija ga je uhitila i podnijela prijavu, a potom ga je ispitalo i Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu. Sudac istrage pulskog Županijskog suda mu je na prijedlog tužiteljstva odredilo jednomjesečni pritvor, a ako mu se i sudskim putem dokaže krivnja, prijeti mu višegodišnji zatvor.

Prema kaznenoj prijavi, 67-godišnjak je početkom prosinca prošle godine te 6. siječnja ove godine na dvije lokacije u Istri prvo vezao 22-godišnjakinju za volan automobila u kojem su se nalazili. Istovremeno joj je i prijetio ubojstvom da bi u jednom trenutku izvadio i pištolj. No tu drami nije kraj. Umirovljenik je tijekom studenog i prosinca postavio u njezinom stanu uređaje za snimanje slike i zvuka tako da ju je imao pod kontrolom 24 sata dnevno.

Iako mu je ona opetovano ponavljala da s njim ne želi nikakav kontakt i da je ostavi na miru, muškarac je svejedno odlazio do njezinih vrata stana. Tražio ju je i na radnom mjestu, a također ju je zasipao telefonskim pozivima i porukama. Njegovo postupanje, kažu iz tužiteljstva, kod oštećenice je izazvalo osjećaj tjeskobe i straha.

Narednih mjesec dana 67-godišnjak će provesti u pritvoru jer postoji opasnost od ponavljanja djela kao i utjecaja na svjedoke., piše Jutarnji list