Ivano Balić morao navući “marker” na treningu: I Mihić dobio pozitivan test, Horvat pozvao novi dvojac…

Ivano Balić morao navući “marker” na treningu: I Mihić dobio pozitivan test, Horvat pozvao novi dvojac…

Hrvatska rukometna reprezentacija objavila je poslijepodne kako je ostala i bez cimera Leona Šušnje i Lovre Mihića zbog covida. Prvi je dobio pozitivan PCR test, a drugi je bio negativan ali osjeća simptome i obojica su izolirani u svojoj sobi u Szegedu.

Nešto kasnije HRS je izvijestio kako su obojica pozitivni i zasad aut za utakmice na Europskom prvenstvu.

Izbornik Hrvoje Horvat na zadnjem treningu imao je samo 11 igrača, a marker je navukao i Ivano Balić. Stručni stožer Hrvatske reprezentacije umjesto zaraženih igrača pozvat će Željka Musu i Valentina Ravnića iz PPD Zagreba, koji imaju negativan PCR test i mogu se već sutra priključiti reprezentaciji za odlučujuću utakmicu prvog kruga naše skupine sa Srbijom.

“U Szegedu jedna vijest stiže drugu. Detaljna analiza današnjih rezultata PCR testova pokazala je da su Leon Šušnja i Lovro Mihić pozitivni na Covid – 19, dok je ostatak reprezentativaca i stručni stožer negativan. Nakon večernjeg treninga reprezentacije, izbornik Hrvoje Horvat odlučio je pozvati Željka Musu i Valentina Ravnića. Oni su obavili PCR testiranje u Zagrebu te dobili negativne rezultate nakon čega su krenuli put Szegeda. Sutra ih u Szegedu očekuje ponovno testiranje te ponovno moraju dobiti negativne nalaze da bi eventualno konkurirali u momčadi”, javili su iz HRS-a.

Hrvatska je u četvrtak izgubila od Francuske (22-27), a u subotu igra ključni dvoboj sa Srbijom. Već ranije su koronavirus dobili Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić, a utakmicu sa Srbima propustit će kažnjeni David Mandić, piše Gol.hr