Žena oko 1 sat došla kući, muž joj nije htio otključati pa spavala u autu

Žena oko 1 sat došla kući, muž joj nije htio otključati pa spavala u autu

Mario (39) osuđen je jer svoju suprugu Danku (34) koja se oko 1 sat iza ponoći vratila iz provoda nije htio pustiti u kuću tvrdeći da se negdje vucarala.

Danka je pak u istom postupku osuđena jer je drugi dan zbog toga izvrijeđala muža rekavši mu u dnevnom boravku “ti su mutav, j… ti bog mater”. Piše danica.hr

Obiteljski obračun dogodio se lani u rujnu oko 1 sat iza ponoći u obiteljskoj kući na području Križevaca. Prema presudi koju je sud donio ovih dana, muž se nasilnički ponašali u obitelji jer je “zaključao kuću znajući da se njegova supruga nalazi ispred kuće i time joj onemogućio ulazak u dom u kojem žive s djecom”.

S druge strane, Danka je proglašena krivom jer je isti dan oko 15.30 sati u prostorijama dnevnog boravka suprugu uputila pogrdne riječi, što je kod njega prouzročilo osjećaj uznemirenosti i povredu dostojanstva. Sud je zaključio kako su se međusobno nasilnički ponašali u obitelji. 

U svojoj obrani Mario je rekao kako joj nije htio otvoriti vrata jer je smatrao da se negdje vucarala, pa je ona otišla u svoj automobil, nakon čega su se nastavili dopisivati sms porukama. Sve se to zbivalo oko 1 pa do 4 sata ujutro kad se Danka automobilom nakon drijemanja udaljila iz dvorišta. Kaže kako je otišla kod suprugove tete.

PRIGOVARAO ZA LJUBAVNIKA

“Pokušala sam zvoniti na vratima, ali je zvono suprug isključio, nakon čega sam kucala po vratima, ali mi nije želio otvoriti. Zvala sam kućni fiksni telefon, ali i on je bio isključen. Potom sam ga nazvala na mobilni telefon i rekao mi je da nemam pravo ući u kuću.

Isti dan oko 15.30 sati, kad sam konačno došla kući, suprug mi je prigovarao da imam ljubavnika te mi je rekao da mogu pokupiti svoje stvari i otići iz kuće. No, ja njega niti u jednom trenutku nisam vrijeđala ili omalovažavala”, branila se Danka.

No, kasnije su se tijekom sudskog postupka branili šutnjom, pa je sud zaključio da se ne žele teretiti i da “više nisu u odnosu animoziteta i neke netrpeljivosti, već i nadalje žive u istoj nekretnini“.

“U to vrijeme postojao je izvjestan animozitet i nerazumijevanje između okrivljenika kao supružnika te određeni problemi u braku koji se mogu definirati kao neka vrsta ljubomore od strane muža jer je on supruzi prigovarao što suviše kasno u noći dolazi kući pa je smatrao da se negdje vucarala”, zaključio je prekršajni sudac.

Mario i Danka proglašeni su krivima i moraju platiti po 900 kuna kazne te svaki po 246,49 kuna troškova postupka.