Branko Bačić o sudbini Milorada Pupovca i koaliciji…

Branko Bačić o sudbini Milorada Pupovca i koaliciji…

Potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić u N1 Studiju je komentirao i sudjelovanje Milorada Pupovca na proslavi Dana RS-a. Podsjetimo, vlasti RS-a u nedjelju su u Banjoj Luci mimohodom obilježili 9. siječnja koji u tom entitetu proslavljaju kao praznik, unatoč činjenici da ga je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim, a srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik tom je prigodom poručio kako je Republika Srpska država.

“Deveti siječnja kao dan utemeljenja RS Ustavni sud BiH je ocijenio neustavnim. Jedan sam od političara koji drži da je legalist i poštujem i odluke Ustanovg suda id rugih sudova u Hrvatskoj, bez obzira slagao se i ne slagao s njima. Znam da je Pupovac legalist. Ne želim ga i nemam potrebe braniti, Pupovac je dovoljno iskusan političar da zna iskomunicirati ono što je napravio. Tvrdi da je tamo otišao kako bi kao predsjednik SNV-a zahvalio jednom entitetu na pomoći u vrijeme potresa”, kazao je Bačić.

Komentirao je i je li Pupovac trebao odabrati drugi dan za zahvalu. “To on mora objasniti. Za mene je taj dan sporan. Nama nije naštetilo, osobno ne bih taj dan dan izabrao, to je njegova odluka. Ja nemam njegov šešir niti sam u njegovoj poziciji.”

Osvrnuo se i na izjavu Tomislava Karamarka koji je, između ostalog, kazao da je odlazak Pupovca u Banja Luku razlog za raskid koalicije. “Nije to razlog za raskid koalicije”, poručio je Bačić, piše N1.