NAJNOVIJE: SVE JE SPREMNO ZA NOVAKOVU DEPORTACIJU?! ‘BIO BI OZBILJAN PRESEDAN DA GA OSTAVIMO OVDJE‘

NAJNOVIJE: SVE JE SPREMNO ZA NOVAKOVU DEPORTACIJU?! ‘BIO BI OZBILJAN PRESEDAN DA GA OSTAVIMO OVDJE‘

Hoće li Novak Đoković ipak zaigrati na prvom Grand Slam turniru sezone?

Konačne odluke i dalje nema, a najbolji tenisač svijeta usprkos sudskoj presudi u njegovu korist i dalje nije siguran da će zaigrati na Australian Openu. Konačnu riječ imat će Ministarstvo imigracije, konkretno ministar imigracije Alex Hawke, čija je odluka prolongirana nakon novih dokaza koje su podastrijeli odvjetnici srpskog tenisača, a odnose se na igračevo kretanje, te pozitivne nalaze na koronavirus u prosincu prošle godine.

“Australska vlada noćas će pripremati papirologiju i pokušati izbaciti Novaka Đokovića iz zemlje, a različiti izvori iz Vlade tvrde da bi dozvoljavanje njegovog ostanka predstavljalo opasan presedan”, piše Daily Mail, uz dodatak kako se istražuju nelogičnosti i propusti u cijelom iskazu srpskog tenisača s naglaskom na kršenje pravila o samoizolaciji, te proceduralnim pogreškama pri ispunjavanju potrebne dokumentacije potrebne za ulazak u zemlju.

Đoković se našao pod žestokim udarom kritika zbog aktivnosti u periodu dok je bio pozitivan na koronavirus, a on je pokušao sve navode odbaciti uz naglasak da je prekršio pravila izolacije samo tijekom davanja intervjua za ‘L’Equipe okarakteriziravši sve kao ‘pogrešnu procjenu’.

“Moj tim je predočio dodatne dokaze autralskoj vladi kako bi razjasnio cijelu situaciju”, poručio je u posljednjoj objavi Đoković, a nakon pregleda tih dokaza bi ministar Hawke trebao prevagnuti hoće li iskoristiti svoje posebne ovlasti.

“Ministri i savjetnici pri Morrisonovoj vladi svjesni su mogućih diplomatskih problema sa Srbijom u slučaju deportacije, ali u isto vrijeme mnogi misle da bi propuštanje djelovanja u ovom slučaju potkopalo graničnu obranu Australije i nastojanja zaštite nacionalnih granica pod prijetnjom covida-19”, navodi se u tekstu Daily Maila.

U svakom slučaju, Australian Open počinje 17. siječnja, a Đoković je branitelj naslova i deveterostruki pobjednik turnira.

Hoće li na kraju dobiti konačno zeleno svjetlo za nastup trebalo bi, čini se, biti poznato sutra rano ujutro po srednjeeuropskom vremenu. Doznaje sportske.jutarnji