Dario Juričan se pita, tko bi moga biti novi guverner HNB-a? Prijedlozi su odlični, a komentari još bolji

Dario Juričan se pita, tko bi moga biti novi guverner HNB-a? Prijedlozi su odlični, a komentari još bolji

Nakon nedavnog otkrića afere u HNB-u u kojoj su čelnici i zaposlenici HNB-a trgovali obveznicama i dionicama banaka koje nadziru, Dario Juričan, redatelj i aktivist, upitao se na Facebooku tko bi mogao postati novi guverner najvažnije financijske institucije u državi. Javlja zagreb info

“Novi guverner/ka HNB-a treba biti: a) Davor Filipović, b) Martina Dalić”, napisao je Juričan u objavi na Facebooku, a komentrati su jednako smiješni kao i prijedlozi.

Podsjetimo, Davor Filipović novi je član NO Ine, a već sjedi u NO Hrvatskih šuma, ujedno je bio i HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba. Predaje i na Ekonomskom fakultetu gdje je i doktorirao. Martina Dalić je pak nakon mandata kao ministrice gospodarstva, pa i financija, a nakon afere Borg, zasjela u fotelju predsjednice Uprave Podravke, a ujedno je i predsjednica Nadzornog odbora Belupa.

Tako je jedan pratitelj napisao “jako težak izbor između dva vrhunska kandidata. No bez obzira na stručnost gospođe Dalić, Dejan mi je puno simpatičniji.”

Drugi se pak pratitelj odlučio za Martinu Dalić, trenutačnu šeficu Uprave Podravke: “pa eto srce, bila je u banci i ta banka je sada respektabilna, bila je u Vladi i sada je Vlada respektabilna, i sada još u HNB i narodna banka će konačno biti respektabilna”. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA