Australski mediji: Đokoviću prijeti 5 godina zatvora, lagao je pod zakletvom…

Australski mediji: Đokoviću prijeti 5 godina zatvora, lagao je pod zakletvom…

Tenisač Novak Đoković javio se iz Australije i prokomentirao aferu koja proteklih dana potresa svijet sporta. Srpski tenisač priznao je da je zaražen u Beogradu dao intervju francuskim novinarima. Tvrdi da se kod popunjavanja vize dogodila “ljudska pogreška” jer je agent “kvačicom označio pogrešno polje u odgovoru na pitanje o putovanjima prije dolaska u Australiju”.

Australski mediji sada pišu da je njihovo Ministarstvo unutarnjih poslova proširilo istragu protiv prvog tenisača svijeta, a prema njihovim zakonima prijeti mu pet godina zatvora.

Tamošnji mediji pišu da se istraga protiv Đokovića širi kako bi uključila njegovo kršenje izolacije u Srbiji i netočne tvrdnje u obrascu putovanja i nedosljednosti u datumu njegova testa na COVID-19.

“U svojoj izjavi pod zakletvom Đoković je rekao da je ‘testiran i dijagnosticiran’ 16. prosinca. Ministarstvo unutrašnjih poslova sada ispituje ovo nepoklapanje informacija, a kazna za davanje lažnih dokaza prema Zakonu o zločinima kazna je zatvora od pet godina”, navodi The Age, prenosi Večernji.