Preokret u slučaju Đoković? Srbijanski mediji pišu da je opet priveden…

Preokret u slučaju Đoković? Srbijanski mediji pišu da je opet priveden…

Sportski novinar Telegrapha Oliver Brown objavio je na Twitteru kako je ispred ureda Đokovićevih odvjetnika “u značajnom broju prisutna policija” u bijelim kombijima.

“Ministar ima četiri sata da donese odluku”, napisao je Brown.

Ranije je napisao kako izgleda da je australska vlada odlučna da se ne osramoti samo četiri mjeseca prije saveznih izbora te da će deportirati Đokovića neovisno o odluci suda.

Đorđe Đoković je na televiziji Prva potvrdio da australske vlasti žele ponovno uhititi Đokovića.

Prema pisanju Nova.rs on je rekao kako je “Novak upao u ozbiljan politički vrtlog” te da ga “opet hoće zarobiti i zatvoriti”.

Novinarka Ksenija Pavlović na Twitteru je napisala da je Novak Đoković ponovno uhićen. Kaže da je informaciju dobila od Srđana Đokovića.

Svjetske agencije nisu još potvrdile ovu informaciju, piše N1.

Da ponovimo;

Od ponoći po hrvatskom vremenu, a od 10 ujutro po lokalnom, u Melbourneu je trajalo saslušanje vezano za slučaj ulaska Novaka Đokovića u Australiju. Podsjetimo, Đokoviću je odbijena viza za ulazak u zemlju nakon što je već sletio u Melbourne. Posljednja četiri dana proveo je u imigracijskom hotelu.

Sudac Anthony Kelly je sedam i pol sati nakon početka saslušanja donio odluku kako Novaka Đokovića vlasti moraju pustiti u roku od 30 minuta te kako će država snositi sve sudske troškove. On je pronašao ”nerazumnost” u tome kako je donesena odluka kojom se otkazuje viza srpskom tenisaču nakon dolaska u zračnu luku.

Đoković je odnio pobjedu na ovom saslušanju, ali to ne znači kako će ostati u Australiji i igrati na Australian Openu gdje želi osvojiti 21. Grand Slam naslov. Vlasti su već najavile novo moguće privođenje i deportaciju.

Glavni odvjetnik koji je zastupao vlast, Chris Tran najavio je kako će ministar za imigracijske poslove vjerojatno opet tražiti poništavanje vize. Prema tamošnjem imigracijskom zakonu, ministar ima posebne ovlasti prema kojima može otkazati nekome vizu zbog bilo kakvih razloga.

Ti razlozi nisu navedeni, ali ukoliko se to dogodi, Đoković neće moći ući u Australiju čak tri godine, rekao je sudac na saslušanju.

U prvih sedam sati Đokovićevi odvjetnici iznijeli su svoju stranu. Oni tvrde kako je srpski tenisač zadovoljio sve uvjete ulazak u zemlju te da su službenici na granici propustili obavijestiti Novaka o tome da će mu suspendirati vizu.

Glavni argument Đokovićeve strane bio je taj da je o ispunio kriterije za privremeno medicinsko izuzeće od cijepljenja protiv Covida-19 jer je bio zaražen u prosincu. Pozvali su se na mišljenje jedne eksertne skupine u Australiji po kojoj oni koji su nedavno preboljeli Covid mogu odgoditi cijepljenje do šest mjeseci nakon akutne bolesti kao privremeno izuzeće zbog “teške medicinske bolesti”.

No postoje brojni dokazi kako je Đoković 16. prosinca, kada njegovi odvjetnici tvrde da je dobio potvrdu kako ima Covid, a i danima kasnije, sudjelovao u brojnim aktivnostima u javnosti te nije jasno kako je tada mogao u isto vrijeme biti zaražen i družiti se među ljudima.

Sukladno najavama australskih vlasti, nije sve gotovo u ovom slučaju. Ministrica unutarnjih poslova Karen Andrews spremna je ponovno ukinuti Đokovićevu vizu, piše Gol.hr