Ministarstvo hrvatskih branitelja najoštrije osuđuje odavanje bilo kakve počasti ratnom zločincu Milanu Tepiću

Ministarstvo hrvatskih branitelja najoštrije osuđuje odavanje bilo kakve počasti ratnom zločincu Milanu Tepiću

Nakon suludog čina podizanja spomenika majoru JNA Milanu Tepiću u Beogradu 2017. godine, nedopustivo veličanje ratnog zločinca podržale su i banjalučke vlasti, otkirvajući mu spomen-ploču.

Ministarstvo hrvatskih branitelja najoštrije osuđuje odavanje bilo kakve počasti ratnom zločincu Milanu Tepiću, kojom se veliča sumanuti čin u kojem su poginula jedanaestorica hrvatskih branitelja i deset ročnih vojnika te je izravno ugroženo stanovništvo bjelovarskoga kraja.

To nikako nije i ne može biti herojski čin kakvim ga vlasti u Beogradu i Banja Luci pokušavaju prikazat, to je kukavički čin i ratni zločin, a major Tepić sam je izabrao biti žrtva velikosrpske agresorske politike.

Itekako je bio svjestan mogućih razmjera posljedica tog suludog čina i nije mario za žrtve koje su mogle biti puno veće, a spriječene su samo zahvaljujući hrabrim pripadnicima hrvatskih branitelja.

Veličanjem ratnog zločinca koji je u samoubilačkoj akciji svjesno ubio druge i ugrozio mnoge živote provodeći velikosrpsku agresiju na međunarodno priznatom teritoriju Republike Hrvatske, predstavnici banjalučkih vlasti potvrđuju da zastupaju velikosrpsku ideologiju i politiku čije posljedice Hrvatska i danas trpi.

Trideset godina od tog zločina slaviti Milana Tepića kao heroja još je jedan pokušaj iskrivljavanja istine o Domovinskom ratu, otvaranje rana obiteljima ubijenih hrvatskih branitelja, ali i dovođenje u zabludu mladih generacija koji svoju budućnost žele graditi na istini i europskim vrijednostima.

Među njima očito nije banjalučki gradonačlenik Draško Stanivuković, koji se ovim činom svrstao među one koji veličaju ratne zločince. Hrvatska je pobijedila u Domovinskom ratu i porazila velikosrpsku politiku, to je istina s kojom se moraju suočiti.