Zbog COVID-a bio na kućnom liječenju, pa odlučio ujutro svratiti do birtije, kad tamo….

Zbog COVID-a bio na kućnom liječenju, pa odlučio ujutro svratiti do birtije, kad tamo….

Iz Policijske uprave Koprivničko-križevačke priopćili su da su njihovi službenici dovršili kriminalističku obradu nad 60-godišnjim muškarcem kojemu se nije dalo bolovati od COVID-a kod kuće, pa se otišao malo podružiti u lokalni “ugostiteljski objekt”.

Sumnjiče ga da je počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti.

60-godišnjak iz okolice Đurđevca, obolio od COVID-a, upućen je koji dan ranije na kućno liječenje jer mu je bilo relativno dobro, svakako dovoljno dobro da ga se ne bi moralo liječiti u bolnici. Iz priopćenja policije proizlazi da mu je bilo dovoljno dobro i da on zaključi da 16. prosinca ujutro može navratiti u lokalnu birtiju.

“Doveo je u opasnost druge osobe da im prenese zaraznu bolest”, navodi se u priopćenju lokalne policijske uprave u kojem je preciziraju kako su muškarca uhvatili u počinjenju kaznenog djela.

Osumnjičenoga su kazneno prijavili nadležnom državnom tužiteljstvu. Za ovo kazneno djelo Kaznenim zakonom predviđena je kazna do dvije godine, a ako bi se pokazalo da je netko zaražen zato što se počinitelj nije pridržavao propisanih mjera, predviđena je kazna do tri godine zatvora, piše RTL.