Plenković: ‘Milanović nema nikakve veze s Bradleyjima, to je projekt ove Vlade‘

Plenković: ‘Milanović nema nikakve veze s Bradleyjima, to je projekt ove Vlade‘

‘Pritiskati Vladu koja je sama krenula u taj proces mi je smiješno. Bitno je da mi kao Vlada profiltiramo sve, do najsitnijeg detalja‘

Nakon svečanosti koju je uoči blagdana Božića po julijanskom kalendaru priredilo Srpsko narodno vijeće, premijeru Andreju Plenkoviću novinari su postavili pitanja i o američkoj ponudi za nabavu borbenih vozila Bradley za Hrvatsku kopnenu vojsku, piše HRT.

Kazao je kako takvi kompleksni poslovi zahtijevaju detaljne analize.

– Prvi kontakt između SAD-a i Hrvatske bio je 2017. Taj proces traje dugo, Bradley su kvalitetni, a u varijanti koja je sada na stolu, s naoružanjem i svime što čini tu platformu kvalitetnim i korisnim jest da jačamo obrambenu suradnju sa SAD-om, jačamo vlastitu vojsku i naš doprinos kao saveznice NATO-a, a jačamo i hrvatsko gospodarstvo, istaknuo je.

Objasnio je da takvi poslovi podrazumijevaju detaljne analize.

– Očekujemo i pismeno izvješće sa sastanka s ministrom obrane, i kada završe sve konzultacije, bit će donesena odluka, reka je premijer Plenković.

Naglasio je da je Bradley projekt njegove Vlade i da će ona će donijeti odluku.

Komentirajući istupe predsjednika Republike Zorana Milanovića, koji u vezi s američkom ponudom za Bradleye oštro kritizira ministra obrane i Vladu, Plenković je kazao kako mu je to pomalo smiješno.

– Pritiskati Vladu koja je sama krenula u taj proces mi je malo smiješno. Meni je bitno da mi kao Vlada profiltiramo sve, do najsitnijeg detalja, rekeo je.

Istaknuo je kako novac za tu operaciju nije problem.

Osvrćući se na Milanovićeve izjave, rekao je kako on nema nikakve veze s Bradleyima i da je riječ o projektu njegove Vlade.

– On nema nikakve veze s Bradleyjima, ne znam gdje je bio 2017., to je bilo nakon što sam ga pobijedio na izborima. Bradley je projekt ove Vlade, rekao je premijer Plenković za HRT.