Tomašević: ‘U Holdingu pripremamo oko 700 otkaza. Moguće je da rukovoditeljima ponudimo poslove smetlara’

Tomašević: ‘U Holdingu pripremamo oko 700 otkaza. Moguće je da rukovoditeljima ponudimo poslove smetlara’

Na redovnoj konferenciji za medije, prvoj u novoj godini zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević komentirao je te teme.

Tomašević je prvo govorio o obnovi nakon potresa i povlačenju sredstava iz Fonda solidarnosti koji je namijenjen obnovi isključivo javnih objekata. “Kad smo preuzeli upravljanje gradom 24. lipnja bilo je prijavljeno 479 milijuna kuna za obnovu objekata, a ugovoreno je bilo 137 milijuna kuna. Danas je ukupno prijavljeno milijarda i 836 milijuna kuna za projekte, to je četiri puta više. Što se tiče ugovorenih projekata sada je 719 milijuna kuna”, rekao je Tomašević.

Osvrnuo se i na novi ustroj Gradske Uprave. “Više nemamo 27 ureda, po čemu je Uprava bila rekorder. Ne znam postoje li gradovi s toliko gradskih ministarstva. To smo obećali, to smo i isporučili”, poručio je Tomašević.

Otkazi u Holdingu

Komentirajući najavljene otkaze u Zagrebačkom holdingu Tomašević je rekao kako spremaju oko 700 otkaza na razini cijelog Holdinga. “Radi se o procesu koji je započeo još u studenom. Tada su se pojavile prve informacije o određenom višku radnika na razini Holdinga. Taj višak je prvenstveno u administraciji i kada se uspoređuje s drugim komunalnim poduzećima u Hrvatskoj taj višak se jasno vidi”, rekao je Tomašević. Javlja TELEGRAM