Na Pantovčaku u tišini počeli provjeravati covid potvrde: ‘Predsjednik nikada nije rekao da će kršiti zakon‘

Na Pantovčaku u tišini počeli provjeravati covid potvrde: ‘Predsjednik nikada nije rekao da će kršiti zakon‘

Što se tiče zaposlenih u Uredu predsjednika, 95 posto ih je cijepljeno, kaže Milanovićev glasnogovornik

Promjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti bile su motivirane javnim odbijanjem pojedinih državnih dužnosnika, primjerice predsjednika Zorana Milanovića, da provode režim covid-potvrda. No, Nikola Jelić, glasnogovornik Ureda predsjednika, rekao je za Novi list da na Pantovčaku poštuju izglasane izmjene i primjenjuju epidemiološku mjeru koju je donio Nacionalni stožer civilne zaštite te da stoga državni inspektori neće imati razloga novčano kazniti predstojnika Orsata Miljenića.

– Pripadnici Počasno-zaštitne bojne na ulazu u Ured predsjednika traže covid-potvrdu od svakog našeg djelatnika, kao i od posjetitelja. Što se tiče zaposlenih u Uredu predsjednika, to nam nije nikakav problem jer ih je 95 posto cijepljeno, čime smo debelo iznad brojke na nacionalnoj razini, kazao je Jelić.

Novinare Novog lista zanimalo je kako to da se nisu ostvarile Milanovićeve najave da ‘neće maltretirati ljude’ covid-potvrdama.

– Predsjednik nikada nije rekao da će kršiti zakon. Govorio je isključivo o inspektorima, a kako se, kažem, kod nas uredno provjeravaju covid-potvrde, onda uopće nema potrebe da inspektori dolaze, a ni naravno, da kažnjavaju predstojnika Ureda, zaključuje glasnogovornik Jelić. Prenosi Jutarnji list