OD CAJKI DO GALA VEČERE Evo što su za doček 2022. pripremili zagrebački hoteli i klubovi

OD CAJKI DO GALA VEČERE Evo što su za doček 2022. pripremili zagrebački hoteli i klubovi

U Zagrebu su pripreme za najluđu noć u godini u punom jeku, kao da pandemije nema. Doček za 2022. godinu organiziraju hoteli, klubovi i restorani, a vlasnici zadovoljno trljaju ruke, doznaje Jutarnji. Prenosi ZAGREB INFO

Jedan od luksuznijih dočeka u glavnom gradu Hrvatske je u hotelu Esplanade gdje će gosti za zabavu u Samargdnoj dvorani morati izvojiti 1850 kuna, a očekuje ih crveni tepih, šampanjac te gala večera od pet sljedova po izboru popularne chefice Ane Grgić Tomić. Svi gosti trebaju imati covid potvrdu ili negativan test, a isto vrijedi za hotele Westin, Sheraton i International gdje također možete ispratiti Staru godinu i u punom stilu ući u 2022.

Dok se u Sheratonu priprema program Back to 1920s po cijeni od 790 kuna po osobi, u Internationalu goste očekuje večera, noćenje uz kasni doručak bez glazbe, a cijena za dvoje iznosi 1140 kuna, dok je samo svečana večera 180 kuna po sobi. Zabava u Westinu trajat će do dva sata, a pored buffet večere te vrhunskih domaćih vina, atmosferu će dizati bend s hitovima iz osamdesetih i devedesetih. Maske za stolom nisu potrebne, no tijekom kretanja u dvorani su obavezne. Slavlje nakon ponoći tretirat će se kao svadba, otkrio je djelatnik hotela za Jutarnji. Cijena po osobi iznosi 986 kuna.

Novogodišnji angažman u hotelu Antunović kreće se od 774 do 924 kune, a uključuje noćenje, doručak za dvije osobe i platu posluženu u sobi. Za boravak u ovom hotelu nije potrebna covid potvrda jer nema glazbe, već samo večera. Djelatnica naglašava da je maska obvezna tijekom bilo kakvog kretanja, osim kada se sjedi za stolom.

Narodnjaci, techno i treš u klubovima

Covid potvrdu ili negativni test zahtjevaju svi noćni klubovi, a roštilj, hladna plata, živa glazba i pogled na cijeli Zagreb očekuju goste Urnebesa. U ponudi su novogodišnji paketi koji se kreću od 749 do 949 kuna, a ako želite kupiti samo ulaznicu bez stola i pića, ona će vas koštati 80 kuna. Trenutno dopušteno radno vrijeme je do ponoći, no iz Urnebesa se nadaju da će se to promijeniti.

Narodnjaci će svirati i u Galleryju, a zabava će trajati do četiri ujutro. Ulaznice u pretprodaji iznose 50 kuna, a 31. prosinca koštat će 70 kuna. U Metropolisu svirat će hitovi iz osamdesetih i devedestih. Ulaznice trenutno koštaju 60 kuna, a na dan dočeka iznosit će 80 kuna. U navedeno je uključeno i piće dobrodošlice, grickalice, kao i pjenušac u ponoć. Zabava traje do ponoći, osim ako ne dođe do promjene u mjerama Stožera. Veliki techno party najavljen je u klubu Hali Zagreb, a kreće u šest ujutro i traje do ponoći.

U Tvornici kulture party će se odvijati na dva floora, a cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 50 kuna, dok će na dan dočeka koštati 70 kuna. Još uvijek nije izvjesno do kada će zabava trajati.

Nije poznato ni hoće li se na Trgu bana Josipa Jelačića održati prigodni koncert. Tim povodom upit smo poslali Grad Zagrebu, no odgovor još nismo dobili. Podsjetimo, predsjednik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović u petak je poručio da je “za sve sigurnije da Novu godinu proslave vani, a da vjernici misu prate preko televizije”. Hoće li se novogodišnja zabava ove godine smjestiti na Trg, doznat ćemo uskoro. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA