Ne može “Možemo” bez Tita, pogledajte što su sad smislili…

Ne može “Možemo” bez Tita, pogledajte što su sad smislili…

Grad Zagreb je posljednjih godina doživio turistički skok. Osim što pozornost privlači bogatom adventskom ponudom, sadržaja i festivala ne manjka ni ljeti. Zainteresiranim turistima želimo prikazati svaki dio ovog, poviješću i kulturom, bogatog grada.

Turistička se zajednica grada Zagreba u tom smislu posebno potrudila. Tako posjetitelji, osim putevima Augusta Šenoe i Marije Jurić Zagorke, dvaju ponosa zagrebačke i hrvatske kulture, mogu krenuti i putevima Josipa Broza Tita!

“Walk with Tito” je dvosatna tura na engleskom ili hrvatskom jeziku. U turi se može uživati po cijeni od 110 kn. Polazišna točka je Meštrovićev paviljon, na Trgu žrtava fašizma. “Happy to see YU!” – poziva Turistička zajednica grada Zagreba.

Prenosimo ponudu u cijelosti:

“Walk with Tito je tura koja vas vodi u prošlost Jugoslavije. Države koja više ne postoji. Otkrijte facinantnu i hrabru prošlost jugoslavenskog revolucionarnog pokreta dok hodate ulicama Zagreba. Josip Broz Tito bio je vođa jugoslavenskih partizana. Rođen je u Hrvatskom Zagorju u siromašnoj seljačkoj obitelji gdje ih je bilo petnaestero djece. Školovan za bravara, predodređen za revoluciju. Ovo je priča o jednom čovjeku koji je i Hitleru i Staljinu rekao NE. I 40 godina nakon Titove smrti, mišljenja o njegovoj vladavini su podijeljena, ali neosporno je da je obilježio cijelu jednu epohu na Balkanu. Prošetajte s nama putevima revolucionara. Happy to see YU!” – stoji u ponudi TZGZ. Doznaje Narod.hr

tito