Muškarac teško opečen u požaru, obitelj ostala na ulici, vatrogasac ih udomio

Muškarac teško opečen u požaru, obitelj ostala na ulici, vatrogasac ih udomio

ZBOG PREGRIJAVANJA PRODUŽNOG KABELA IZGORJELA KUĆA U DALJU Javlja GLAS SLAVONIJE

Jedna osoba teško je ozlijeđena u požaru kuće u Dalju, koji je izbio u subotu, oko 15.20 sati. Do požara je, utvrđeno je očevidom, u dnevnom boravku kuće koju koristi 55-godišnjak, došlo zbog pregrijavanja produžnog električnog kabela. Vatra je zahvatila drveni namještaj i proširila se na druge prostorije koje su u cijelosti opožarene, a požarom je nastala materijalna šteta od približno 30.000 kuna. “U požaru je 55-godišnjak zadobio opekline po nogama te je hospitaliziran u KBC-u Osijek”, doznajemo iz PU osječko-baranjske.

Požar je gasilo 11 pripadnika DVD-a Dalj. “Zatekli smo požar u razbuktaloj fazi koji je zahvatio kuhinju, dnevni boravak i pomoćnu prostoriju, i doznali smo da se u kući nalazi plinska boca. Do našeg dolaska unesrećena osoba izvedena je iz prostorije – doznajemo od Mije Nemeta, zapovjednika DVD-a Dalj.

Željko Penić, predsjednik DVD-a Dalj, koji je ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice Osijek i dopredsjednik županijske Vatrogasne zajednice, i sam je gasio kuću u Dalju. Penić upozorava građane da budu oprezni s produžnim kabelima koji znaju biti opasni ako se od više kablova pravi jedan. Upozorio bih građane da pripaze posebice na produžne kablove koje idu preko ormara, kreveta, kauča, ali i drugog namještaja, jer to je jako opasno – upozorio je Penić.

Koliko je veliko srce jednog od dobrovoljnih daljskih vatrogasaca svjedoči i da je unesrećenu obitelj, u koordinaciji s Općinom Erdut, smjestio u svoj dom na nekoliko dana.

Deana Halitović, jedna od ukućana koja je, srećom, prošla bez ozljeda, ispričala nam je što se dogodilo, ali i da je cijela obitelj ostala bez ičega.

– Svekar je završio u bolnici, ja sam se nekako uspjela snaći tako što sam uzela lavor hladne vode i polila ga po nogama. Vatrogasca koji nam je dao da budemo u njegovoj kući nekoliko dana od srca hvala. Ne znamo kako ćemo dalje, jer je u našoj kući sve potpuno uništeno. Osobne iskaznice od supruga i šogora “preživjele” su, no kod svekra i svekrve sve je izgorjelo, bankovne kartice, novac, osobne iskaznice, sve. Ja sam astmatičar i u noći između subote i nedjelje pozlilo mi je oko pola 3, jer sam se nagutala dima, pa je došla hitna pomoć. Osjećam se kao beba koja kreće od nule. Ostali smo i bez gaća i trebali bismo i odjeću za pet odraslih osoba, dvije žene i tri muškarca. Ako netko ima prazan objekt u Osijeku da nam se javi, jer nemamo nikakav prijevoz, a svu dokumentaciju moramo rješavati u tom gradu – rekla nam je Deana, čija je obitelj ostala na ulici. Ako netko želi pomoći, može ih kontaktirati na broj telefona 095 379 2558. S.Lacić

Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA