Pedesetak prosvjednika s Pazara dočekalo gradske vijećnike, pred njih izašao bivši SDP-ovac: ‘Ljudi, varaju vas!‘

Pedesetak prosvjednika s Pazara dočekalo gradske vijećnike, pred njih izašao bivši SDP-ovac: ‘Ljudi, varaju vas!‘

– Oni nas bukvalno tjeraju s naših radnih mjesta,kaže predstavnik zakupaca s Pazara

Uoči početka sjednice Gradskog vijeća, kako su najavili, ispred Ekonomskog fakulteta došli su zakupci s Pazara, kako bi gradskim vijećnicima iskazali svoje nezadovoljstvo oko načina licitacije za poslovne prostore, javlja Slobodna Dalmacija.

Skupilo ih se 50-ak, a njihov predstavnik Izet Šećerović je izjavio:

– Nismo zadovoljni, mi jesmo za rekonstrukciju, ali ovo nije ni vrijeme ni način… Sad smo u praznom prostoru do 1. travnja, ali nemamo ništa crno na bijelo. Bojimo se da ćemo ostati bez ičega. Mi smo godinama u Hrvojevoj i znamo da svaka rekonstrukcija znači 30 posto ljudi manje.

Kazao je i da ih politika ne zanima i nada se da će se o njima raspravljati na Vijeće kako bi im se izašlo ususret.

– U današnje vrijeme radna mjesta zlata vrijede, a oni nas bukvalno 1. siječnja tjeraju s naših radnih mjesta. Jednostavno nas degradiraju. Mi nismo nahuškani. Tko to nas može nahuškat? Ja ostajem bez posla iza Nove godine. Gradonačelnik sam sebe degradira i omalovažava svoju funkciju – kazao je

Ante Franić, nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Grada Splita koji je izašao iz SDP-a, obratio se prosvjednicima, kazavši da se u Vijeću vodi rasprava koja nema za cilj pomoći zakupcima, javlja N1.

“Ljudi, varaju vas. To je rasprava bez mogućnosti da vam pomogne, to su šuplje priče i kupovanje alibija Mosta. Most vas je prevario na najgori mogući način”, rekao je Franić okupljenim prosvjednicima.

Iz Mosta, pak, demantiraju Franića i kažu da žele naći rješenje i pomoći zakupcima. Rasprava o Pazaru uvrštena je na dnevni red rasprave, a o njoj će se raspravljati danas ili sutra.

Mostov gradski vijećnik Josip Markotić ponovno je ispred Ekonomskog fakulteta razgovarao s okupljenim zakupcima iz Hrvojeve ulice.

– Razgovarat ćemo i svih 30 vijećnika ima pravo reći što želi. Ljudima iz Hrvojeve sam rekao prije, a i sada, da moraju biti svjesni da ne mogu oni postavljati uvjete. Ne može biti Hrvojeva ili ništa. Kao što smo mi spremni na razgovore i kompromise, isto se traži i od njih. Mi se možemo praviti blesavi, kao gradski vijećnici, samo se elegantno izvući iz ove priče i reć da smo na njihovoj strani i da im dajemo podršku i uputiti ih da sve rješavaju s gradonačelnikom Puljkom i dogradonačelnikom Ivoševićem. Ali, mi želimo pomoći baš zbog socijalne komponente – rekao je Markotić, javlja Slobodna.

Na novinarsko pitanje je li vijećnik Ante Franić ranije huškao okupljene ljude na njega, Markotić je odgovorio:

– Odgovorno tvrdim da je.

Istaknuo je da već duže vrijeme razgovaraju o situaciji na pazaru sa zakupcima, ali i predstavnicima gradske vlasti.

– Bit će rasprave. Tražili smo izvješće gradonačelnika o situaciji na pazaru s mogućnošću rasprave i postavljanja pitanja. Tada svi gradski vijećnici mogu pitati što ih zanima – rekao je Markotić.

Markotić je danas kazao da su se nekoliko puta kolegica Ivana Ljulj i on suočili s verbalnim prijatnjama.

– Verbalne prijetnje nekoliko puta su upućene kolegici Ljulj i meni u gradu. Nebitno, to ide u opis našeg posla. Želim samo reći da nam je stalo da se ovo stvarno riješi – za kraj je rekao Markotić. Prenosi Jutarnji list