Hrvatski suverenisti izbacuju Zekanovića iz stranke: Nisam rekao nijednu neistinu. Kome to smeta – neka i objasni…

Hrvatski suverenisti izbacuju Zekanovića iz stranke: Nisam rekao nijednu neistinu. Kome to smeta – neka i objasni…

Hrvatski suverenisti za petak u 15 sati najavili su konferenciju za novinare. Objavit će kako Hrvoja Zekanovića izbacuju iz stranke.

Hrvatski suverenisti za petak u 15 sati najavili su konferenciju za novinare na kojoj će “iznijeti zaključke Predsjedništva o recentnim medijskim istupima supredsjednika Hrvatskih suverenista Hrvoja Zekanovića o pandemiji COVID-19”.

Neslužbeno doznajemo da će medijima biti objavljena odluka o izbacivanju Hrvoja Zekanovića iz stranke nakon što je zbog pozivanja na cijepljenje već smijenjen s čela saborskog Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista.

O izbacivanju iz stranke koju je osnovao Zekanović u petak nije htio otvoreno govoriti, no kazao je kako će sve ono što je izjavio o cijepljenju, ako treba, ponoviti i tisuću puta.

“Nisam izgovorio nijednu neistinu. Ako to nekome smeta, a očito smeta iz njima znanih razloga – neka to i objasne”, s gorčinom je za DNEVNIK.hr kazao Zekanović.

Doznajemo i da između Zekanovića i stranačkih mu kolega nije bilo prijepora o drugim temama. Njegov poziv na cijepljenje očito je percipiran kao verbalni delikt, koji ga je stajao izbacivanja iz Suverenista.

Hrvoje Zekanović smatra da su sve teme vezane za pandemiju, među kojima prednjači cijepljenje, u ovom trenutku od iznimne važnosti te ih ne bi trebalo odšutjeti.

U radu Sabora će nakon izbacivanja iz stranke sudjelovati kao nezavisni zastupnik, no svoje stavove, kako je rekao, ne namjerava mijenjati, piše Dnevnik.hr