(VIDEO+FOTO) Policija razotkrila dilere u Velikoj Gorici, količine su šokantne

(VIDEO+FOTO) Policija razotkrila dilere u Velikoj Gorici, količine su šokantne

Brojna su kaznena djela za koje policija sumnjiči 43-godišnjaka i 40 godišnjaka koji su svojim djelovanjem na području Velike Gorice privukli pozornost zakona. Od proizvodnje i prodaje droge, do posjedovanja oružja. Javlja ZAGREB INFO

Kako javlja zagrebačka Policijska uprava, policajci na terenu u srijedu su pretražili kuću, skladišne hale i druge prostorije dvojice osumnjičenika u Velikoj Gorici.Tamo su pronašli dva improvizirana laboratorija za uzgoj marihuane u kojemu su se nalazile čak 333 stabljike koje su sezale u visinu od 15 do 100 cm.

Uz to, zatekli su i 86.788 grama konoplje u 15 različitih pakiranja, 33 grama smole konoplje, uređaje za osvjetljavanje i ventilaciju zraka, kao i predmete za usitnjavanje i pakiranje zabranjenog proizvoda.

Sumnja na uzgoj, pakiranje i preprodavanje marihuane, potvrđena je istragom, navodi policija. Sumnjivcima je oduzet novčani iznos za koji se vjeruje da je pribavljen dilanjem i trenutno su u pritvoru.

Naoružani do zuba

Uz to, dvoje osumnjičenih su imali i nemalu količinu oružja.Policija navodi kako trenutno ne znaju odakle im oružje, ali u pretrazi su pronašli automatsku pušku (kalibar 7.62 mm), s pripadajućim spremnikom i 30 komada streljiva za istu, kao pištolj (kalibra 6.35 mm) te  spremnikom i pet komada pištoljskog streljiva. Tu se još našla i jedna lovačka puška kalibra 12, a uz nju i pripadajuće četiri lovačke patrone kalibra 12 i  čak 379 komada puščanog streljiva.

Policijska uprava zagrebačka navodi i kako u 2021. bilježe 50 više zapljena droge nego 2020.

Tako su ove godine, zasada, imali 1781 zapljenu, pri čemu je marihuana i dalje na vrhu liste, a slijede amfetamini i MDMA te kokain.

Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA