Svi protiv Mosta: Parazitirate na smrti zbog vlastitog političkog probitka

Svi protiv Mosta: Parazitirate na smrti zbog vlastitog političkog probitka

Uz uvrede i povišene tonove na rubu fizičkog incidenta, Hrvatski sabor izmijenio je u srijedu Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti kojim se uvode kazne od 30 do 50 tisuća kuna za odgovorne osobe koje ne poštuju obvezu predočenja COVID potvrda u javnopravnim tijelima. javlja GLAS SLAVONIJE

U sabornici, ali i na Markovom trgu, na kojem je organiziran prosvjed, u srijedu se mogla vidjeti granica između civilizirane i nesavršene, ali razumne Hrvatske, i one druge Hrvatske iracionalnih nakupina društvenog taloga i njihovih političkih pokrovitelja koji, kako je kazao predsjednik SDP-a, parazitiraju na epidemiji i manipuliraju životom i smrti svojih sljedbenika kao jedinom političkom agendom koju su u stanju osmisliti.

Naime, rasprava je u srijedu kulminirala sukobom mostovaca i Peđe Grbina (SDP) koji ih je prozvao da parazitiraju. “Parazitima pružam ruku suradnje, iziđite za govornicu i pozovite građane da se cijepe, pa ćemo ih i mi pozvati da podrže referendum, sram vas bilo!”, vikao je Grbin. “To reci Milanoviću, kukavico jedna, lipo si piva Thompsonove Čavoglave”, vikali su mu Nikola Grmoja i Miro Bulj. “Da mi parazitiramo na smrti, to je ispod svake razine, iznesite me van”, vikala je Marija Selak Raspudić. Nino Rasudić iz svoje klupe došao je potom ispred Grbina i nešto mu govorio, priključili su mu se Bulj i Marin Miletić, ali nije se čulo što su mu govorili. “Zgrožen sam ovakvim ponašanjem i raspravom pojedinaca koji se bore za ljudska prava, a tukli bi se usred Sabora”, izjavio je Krešo Beljak (HSS). HDZ-ovcima je poručio da i oni snose dio odgovornosti pitajući ih zašto su se bojali izglasavanja zakona dvotrećinskom većinom.

Most se žestoko sukobio i sa zastupnicama Možemo. “Vi ste političke kukavice i HDZ u starkama”, uzvratili su Selak Raspudić i Grmoja Sandri Benčić koja je Most opisala kao ekstreme. “Suočeni smo s dva ekstrema – jedan je ovo što govori Bulj i njegovi kolege koji se protive cijepljenju, a s druge strane je HDZ koji odbija primijeniti članak 17. Ustava koji se odnosi na izvanredno stanje”, kazala je Benčić.

Mostovci su se sukobili i s Miloradom Pupovcem koji ih je nazvao “šegrtima smrti”. Dario Hrebak (HSLS) ustvrdio je da je najbolje o svemu rekao Hrvoje Zekanović (Suverenisti) “koji je zabio glogov kolac u srce ove farse koja se zove referendum”. Saborski mikrofon zabilježio je i riječi Nikole Grmoje koji je na kraju rekao Mariji Selak: “Ovo smo jako loše napravili, okrenuli smo sve kontra sebe”.

Za izmjene zakona glasovalo je 77 zastupnika, protiv ih je bilo 27, dok su mostovci napustili sabornicu. Sabor nije podržao zaključak oporbe da se odluke o ograničavanju slobode i prava građana donose u Saboru dvotrećinskom većinom.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković, vezano uz prosvjede protiv epidemioloških mjera, pozvao je i šutljivu većinu da bude glas razuma. “Ne očekujemo da se fizički suprotstavljaju takvim ljudima, ali je jako važno da se čuje glas liječnika, medicinskih sestara, znanstvenika, pravnika i da u tolerantnoj atmosferi branimo svoje stavove i osuđujemo one koji nasilnim sredstvima pokušavaju ostvariti svoje ciljeve”, rekao je Jandroković.

Zamoljen da komentira Grmojine riječi Mariji Selak Raspudić – da su uspjeli okrenuti sve protiv sebe – Jandroković je ocijenio da je to “dosta precizna ocjena toga što su činili, ali da je to na njihovu savjest”. H/D.Pavlović Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA