Nakon Nove Gradiške Brođani konačno dočekali koncert Parnog Valjka….

Nakon Nove Gradiške Brođani konačno dočekali koncert Parnog Valjka….

TURNEJA DILJEM HRVATSKE

Posebno se radujemo što ćemo posjetiti i one gradove u kojima dugo godina nismo nastupili

Rock-institucija Parni valjak u velikom stilu najavljuje povratak na pozornice diljem Hrvatske. Uz već najavljeni nastup u zagrebačkoj Areni, skupina za 2022. godinu otkriva iznimnu koncertnu turneju, koja će u svom prvom dijelu obuhvatiti ukupno deset hrvatskih gradova.


Od veljače do srpnja sljedeće godine Parni valjak će svoje vrhunsko live iskustvo dovesti pred vjernu i generacijski raznoliku publiku diljem Hrvatske – od Slavonije preko središnjeg dijela do Istre i Dalmacije, a koncertne postaje obuhvatit će i gradove u kojima bend nije nastupao duže od 20 godina. “Parni Valjak 2022 Tour” počinje u Istri, nastupom u Pazinu (18. veljače), a već sljedećeg dana svoj koncertni spektakl dovodi pred publiku u Delnice (19. veljače). Početkom ožujka posjećuju slavonsku regiju te održavaju koncerte u Osijeku (4. ožujka) i Slavonskom Brodu (5. ožujka), nakon čega slijede i iščekivani nastupi u dvjema najvećim hrvatskim arenama.


Nakon prvotne odgode, Parni valjak će 26. ožujka konačno održati već najavljeni veliki nastup u zagrebačkoj Areni. To će im biti četvrti nastup u najvećem domaćem dvoranskom prostoru, a mnogi fanovi se s posebnom nostalgijom prisjećaju njihova posljednjeg spektakularnog i rasprodanog koncerta na toj lokaciji, u prosincu 2017., kada su kraju priveli svoju tadašnju turneju “2-u-1”. Samo tjedan dana nakon zagrebačke Arene slijedi nastup u splitskoj Spaladium Areni, koju su posljednji put posjetili u studenome 2019., kada su također održali koncert za pamćenje. U sklopu nove turneje ponovno stižu u Split, gdje će pred splitskom publikom nastupiti 1. travnja. Nakon dviju arena slijede nastupi u Zadru (2. travnja), Supetru na Braču (22. lipnja), a u sklopu turneje posjetit će i Šibenik, gdje će 24. lipnja održati nastup na najljepšoj otvorenoj pozornici Jadrana, onoj Tvrđave sv. Mihovila. Prvi dio ove iznimne turneje skupina će privesti kraju 2. srpnja koncertom u Gospiću.


– Veseli nas što ćemo ponovno nastupati, jer već smo poludjeli bez svirke uživo pred publikom. Posebno se radujemo što ćemo u sklopu ove turneje posjetiti i gradove u kojima dugo godina nismo nastupili – poručuju iz benda u povodu otkrivanja navedenih koncertnih datuma.

U godini u kojoj obilježava 46 godina postojanja Parni valjak najavom ove spektakularne turneje za 2022. potvrđuje titulu najdugovječnijeg i koncertno najjačeg domaćeg rock-sastava svih vremena. Nakon svih ovih godina vrijeme je na njihovoj strani, a oni još jednom spektakularno otkrivaju svoju ambiciju: pružiti vjernoj publici ono što neumorno čine već pet desetljeća – vrhunsko koncertno iskustvo za pamćenje.

Ulaznice za sve koncerte dostupne su u prodaji preko sustava Eventim.hr.


Tanja Kvorka Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA