Hrvatska državljanka ‘operira’ po Italiji! Dobila 57 godina zatvora, ali nije odrobijala ni dana, evo koja je njena ‘tajna’

Hrvatska državljanka ‘operira’ po Italiji! Dobila 57 godina zatvora, ali nije odrobijala ni dana, evo koja je njena ‘tajna’

Susanna R. (33) hrvatska je državljanka koja živi u okolici Milana, smještena u prikolici koja se nalazi u romskom taboru. Nju je talijansko pravosuđe osudilo na čak 57 godina zatvora i to u 18 pravomoćnih presuda. Ispada da je za svaku od presuda u prosjeku osuđena tri godine i dva mjeseca.

Usporedbe radi, teške ubojice u Italiji dobiju kaznu zatvora u trajanju od 24 ili 27 godina, piše Jutarnji list. Prenosi ZAGREB INFO

Najdulja zatvorska kazna u Italiji, osim doživotne, iznosi 30 godina, koliko se može dobiti za teško ubojstvo. U Susanninom primjeru je njenih 57 godina tamnice smanjeno na 39 godina, 11 mjeseci i 23 dana.

Ona ne samo da je rekorder po akumuliranim vremenskim kaznama već nije odležala niti jedan jedini dan zatvora za sve te kazne jer je svaki puta kad bi ju ulovili bila trudna.

Ta se priča dogodila i prilikom zadnjeg uhićenja. Sudac je ustanovio da je Susanna u osmom mjesecu osme trudnoće te joj je naredio da se svaki dan mora javiti u policijsku postaju gdje će potpisom potvrđivati da se ondje nalazi.

To bi značilo da se svo ostalo vrijeme može nesmetano baviti krađama i provalama jer svakako ne može biti osuđena na više od maksimalnih 30 godina, izuzev ako bi primijenila neko teško djelo pa time dobila doživotni zatvor.

Zadnji puta Susanne su uhitili zajedno s mlađom pomoćnicom koja je po tvrdnjama tamošnje policije, naslanjala uho na vrata poput stetoskopa ne bi li utvrdila ima li nekoga u stanu. Taj ih je puta policija zatekla u zgradi. Glavna “junakinja” ove priče tom je prigodom imala uz sebe odvijač, krivotvorenu vozačku dozvolu i vreću u kojoj se nalazilo m uško odijelo, muške košulje i zlatni lančić, sve to u vlasništvu stanarke s drugog kata koja je isti taj sadržaj vreće prijavila kao otuđen.

Dvije, očito uvježbane provalnice, mirno su pošle s policijom. Razlog njihovoj opuštenosti vjerojatno leži u činjenici jer su znale da će liječničkim pregledom biti puštene na slobodu. O čemu se radi? Utvrđeno je da mlađa pomoćnica nema napunjenih 13 godina koliko je u Italiji potrebno da bi osoba sudski odgovarala. S druge strane Susanna je trudna, a samim time i zaštićena dok joj dijete ne napuni šest mjeseci.

Nažalost, ovo nije jedini slučaj u kojem uglavnom Romkinje operiraju Italijom s državljanstvom Hrvatske, ali i BiH. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA