Davor Filipović novi je član Nadzornog odbora Ine. Evo koliku će naknadu primati

Davor Filipović novi je član Nadzornog odbora Ine. Evo koliku će naknadu primati

Filipović koji je, podsjetimo, predsjednik NO-a Hrvatskih šuma, u NO-u Ine bit će član

Damir Vanđelić, koji je nedavno dao ostavku na mjesto ravnatelja Fonda za obnovu, te predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović više neće biti u Nadzornom odboru Ine. Vanđelić je bio predsjednik NO-a, a Burilović član. Umjesto njih u NO, ulaze Davor Filipović, bivši kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, i odvjetnik Branimir Škurla. Trećeg člana NO-a Damira Mikuljana Vlada je jučer na zatvorenom dijelu sjednice imenovala za predsjednika tog tijela.

Vlada je tu odluku donijela u zadnji trenutak, prije izvanredne skupštine društva zakazane za sutra, a odluka je iznenađujuća jer je Uprava Ine javno objavila dopunu dnevnog reda izvanredne skupštine u kojoj je navedeno da će dioničari odlučivati i o prijedlogu odluke o izboru Mikuljana, Burilovića i Vanđelića za članove NO-a na mandat od šest mjeseci.

Smjene je komentirao ministar Tomislav Ćorić, koji je rekao da će novi članovi adekvatno obavljati tu funkciju kao i stari. Odgovorio je i je li to nagrada za Filipovića.

“G. Filipović je profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, iz područja organizacije i menadžmenta, ima iskustvo članstva, odnosno predsjedanja NO-om. Tu nema nagrada, jednostavno adekvatni ljudi”, kazao je Ćorić.

Filipović koji je, podsjetimo, predsjednik NO-a Hrvatskih šuma, u NO-u Ine bit će član. Kad je riječ o novom predsjedniku NO-a Ine Mikuljanu, u stranci kažu da je blizak ministru Davoru Božinoviću.

Vanđelić i Burilović bili su u NO-u od sredine prosinca 2016., a Mikuljan je od lipnja 2017. Vanđelić je kao šef NO-a imao bruto godišnju naknadu oko 516 tisuća kuna, a članovi NO-a 325 tisuća kuna bruto. Tolike će naknade imati i novi članovi. Doznaje Jutarnji list