Klub Mosta pokreće postupak za opoziv predsjednika Skupštine Joška Klisovića, bune se zbog više stvari

Klub Mosta pokreće postupak za opoziv predsjednika Skupštine Joška Klisovića, bune se zbog više stvari

Klub Mosta u Gradskoj skupštini Grada Zagreba pokreće postupak za razrješenje predsjednika skupštine Joška Klisovića.

U priopćenju za medije otkrili su zašto se pokreće navedeni postupak.

Naime, Most-ovci tvrde da je neosporno da Klisović svojim ponašanjem šteti ugledu Gradske skupštine te zlouporabljuje svoj položaj.

“Potaknuti Klisovićevim predsjedanjem prošlom 6. sjednicom Gradske skupštine, na kojoj je do punog izražaja došao protuposlovnički, nedemokratski i krajnje neracionalan način upravljanja sjednicom Skupštine, pružamo priliku svim gradskim zastupnicima da formaliziraju svoj stav o tome kako gospodin Klisović predsjeda Gradskom skupštinom.

Podsjećamo da je oporba već u dva navrata, napustivši sjednice Skupštine znatno prije njihova završetka, jasno iskazala protivljenje radu predsjedavajućeg Klisovića. Evidentno je da je Gradskom skupštinom zavladala atmosfera nepovjerenja, zabrinutosti i nezadovoljstva prema Klisovićevu načinu vođenja sjednica.

Naglašavamo da je na 6. sjednici Skupštine, radi protesta zbog neracionalnog vođenja sjednice, oporba napustila Skupštinu već nakon 7. od predviđenih 43 točke dnevnog reda. Dakle, nije sudjelovala u raspravama i glasovanju o čak 36 točaka dnevnog reda”, navode iz Most-a.

Podsjetimo, posljednja sjednica zagrebačke Skuštine trajala sve do ranih jutarnjih sati, a iz Kluba Mosta upozoravaju da je Klisović, usprkos tomu što su svi oporbeni klubovi tražili prekid sjednice i njen sutrašnji nastavak, inzistirao na nastavku i kontinuiranom tijeku sjednice.

Pri tome je prekršena Odluka Stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama radi sprječavanja prijenosa bolesti covid – 19. Time su gradski zastupnici, gradonačelnik i njegovi zamjenici, pročelnici gradskih ureda i službenici Gradske skupštine bili svjesno izloženi nepotrebnom riziku oboljevanju, upozoravaju i naglašavaju da se “održavanje sjednica u kasnim noćnim odnosno ranim jutarnjim satima, daleko od očiju javnosti, sjednice pretvara u puki glasački stroj za izglasavanje gradonačelnikovih prijedloga”.

Poručuju i da je jako važno da Skupština primjereno funkcionira.

“Način na koji predsjednik Skupštine predsjeda Skupštinom vodi k umanjivanju društvenog značaja i uloge Gradske skupštine Grada Zagreba. U tom pogledu, nužan je korijeniti zaokret kako bi se zadržao dignitet ne samo institucije Gradske skupštine Grada Zagreba već i svih njenih gradskih zastupnika”, zaključuju iz Most-a. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA