Izglasane izmjene zakona o zaštiti od zaraznih bolesti. Burno u Saboru, Jandroković podijelio hrpu opomena: “Kolega, pokušajte preživjeti”

Izglasane izmjene zakona o zaštiti od zaraznih bolesti. Burno u Saboru, Jandroković podijelio hrpu opomena: “Kolega, pokušajte preživjeti”

U Hrvatskom saboru izglasane su izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti sa 77 glasova “za” i 27 “protiv”. Uoči glasovanja uslijedili su zahtjevi za stankama, a u burnoj raspravi predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković dao je opomene nekolicini zastupnika, a Marinu Miletiću, Mariji Selak Raspudić, Miri Bulju, Nikoli Grmoji, Miloradu Pupovcu, Ivani Kekin i Sandri Benčić oduzeo je i pravo govora do kraja glasovanja. 

Jandroković je dao opomene i Peđi Grbinu, Boži Petrovu, Davoru DretaruDariju Hrebaku i Nini Raspudiću

Marin Miletić (Klub zastupnika Mosta) u slobodnom govoru pozdravio je građane koji prosvjeduju na Trgu Sv. Marka. Tvrdi da zakon koji se mijenja uvodi mogućnost uvođenja COVID-potvrda svugdje. I Stephen Nikola Bartulica u ime Kluba zastupnika Domovinskog pokreta pozdravio je okupljene prosvjednike.

Zastupnica Kluba HSS-a i Radničke fronte Katarina Peović s govornice upozorila je pak na loše uvjete agencijskih radnika koje u Hrvatskim šumama angažira tvrtka Certus zapošljavanje d.o.o.Ti radnici u agenciji Certus rade za bijedne plaće u u bruto iznosu od 5668 kuna, ali im poslodavac i tu bijednu plaću umanjuje za one dane kada pada kiša, njihova egzistencija ovisi o tome je li suho vrijeme ili vani pada kiša, kazala je Peović najavivši da će protiv Certusa podnijeti kaznenu i prekršajnu prijavu.

Anka Mrak Taritaš (Klub zastupnika Centra i GLAS-a) još jednom je ukazala na sramotu obnove nakon potresa. Od zagrebačkog potresa prošao je 21 mjesec, a od onog na Banovini malo manje od godine dana i u tome vremenu nije se dogodilo ama baš ništa, rekla je. Javlja HRT