Nastavlja se smanjivati broj novozaraženih u Hrvatskoj

Nastavlja se smanjivati broj novozaraženih u Hrvatskoj

Nastavlja padati broj novozaraženih koronavirusom u Hrvatskoj. Prema jučerašnjim podacima bila su 453 nova slučaja zaraze, što je 300-ak manje nego prošli ponedjeljak. Ipak, broj pacijenata na bolničkom liječenju znatnije se ne smanjuje. Trenutačno ih je 2300, među kojima 326 na respiratoru. Nažalost, preminulo je još 47 ljudi. Javlja HRTV

U Hrvatsku je stiglo pedijatrijsko cjepivo pa bi u srijedu trebalo početi i cijepljenje djece u dobi od 5 do 11 godina. Zamjenik ravnateljice Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” dr. Zoran Barušić potvrdio je u jučerašnjem središnjem Dnevniku HTV-a da je doziranje jedina razlika cjepiva za djecu i odrasle. 

Gledajući na cjepiva koja su u ovom trenutku dostupna i preporučena za djecu onda se za djecu od 12 godina i naviše uz Pfizerovo preporučuje, odnosno može primijeniti i Modernino cjepivo, istaknuo je Barušić. 

Vladimir Mićović, ravnatelj NZJZ Primorsko-goranske županije, rekao je jučer u Studiju 4  da će se cijepljenje u toj županiji organizirati u srijedu i petak u popodnevnim satima. Vjeruje da će odaziv za cijepljenje mlađe djece biti adekvatan odazivu na cijepljenje adolescenata.

– Procijepljeno je na milijune adolescenata u svim zemljama svijeta i taj broj raste iz dana u dan. Preliminarne studije su pokazale da mladi itekako dobro reagiraju i imaju dobar imunološki odgovor. Komplikacija cjepiva u toj dobnoj skupini – nema, kazao je Mićović. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA