Cetinskom otkazali koncert u Zadru jer nije pristao na covid potvrde: ‘Zdravlje je prioritet’

Cetinskom otkazali koncert u Zadru jer nije pristao na covid potvrde: ‘Zdravlje je prioritet’

Priopćenje o otkazanom adventskom koncertu poslala je Turistička zajednica Grada Zadra, piše Zadarski.hr.

– Iako je blagdanski koncert dogovoren za 22. prosinca s promotivnom tvrtkom koja zastupa Tonija Cetinskog trebao proći u najljepšem blagdanskom ozračju, što i vjerujemo da i bi se u objektivno normalnim okolnostima i ostvarilo, od strane pjevača su u medijima nažalost izlazile izjave koje su u kontradikciji s preuzetim obvezama organizatora koje se odnose na propisane mjere uvjetovane pandemijom – piše u priopćenju.

Rekli su da je koncert otkazan zbog pjevačevih nedavnih izjava o tome da koncert neće htjeti održati ukoliko se na ulazu budu tražile COVID potvrde.

– Želja nam je našim sugrađanima priuštiti radosne adventske sadržaje, u čemu ćemo zasigurno uspjeti, ali prvenstveno poštivamo zdravlje i sigurnost naših sugrađana. Svatko ima pravo na svoje mišljenje i stavove koje treba poštivati, ali u uređenom sustavu i ovoj, za svih izazovnoj i složenoj situaciji, moramo se držati propisanih mjera donesenih od strane Nacionalnog stožera – nastavili su.

Na kraju priopćenja, organizatori Adventa u Zadru zahvalili su se Cetinskom na suradnji, ali i rekli kako će se u terminu njegovog koncerta zakazati neki drugi izvođač.

– Koncerta ipak neće biti te će se u istom terminu ugovoriti novi izvođač – napisali su i dodali da se nadaju da će se epidemiološka situacija poboljšati i da će Cetinski ipak jednom moći nastupati u Zadru. Prenose 24sata