Milanović o obitelji Zec: To je mučko ubojstvo, ali država s tim činom nema ništa

Milanović o obitelji Zec: To je mučko ubojstvo, ali država s tim činom nema ništa

Predsjednik Republike Zoran Milanović danas je, komentirajući svoje izjave o obitelji Zec, rekao kako se radi o kukavičkom ubojstvu, ali da hrvatska država s tim činom nema ništa. Javlja HRTV

Milanović je o ovom slučaju govorio odgovarajući na pitanja novinara nakon što je odlikovao bivšu premijerku Jadranku Kosor.

– Možda je to zvučalo grubo, međutim, ponovit ću – za one koji to ne znaju jer su bili mali, za one koji su bili mladi, a nisu dovoljno upućeni, i za one koji imaju dovoljno godina i koji ovo slušaju, i toliko su cinični da će, bez obzira na to što ja rekao, oni dalje po svome, i usporediti me, kao što je to jučer napravio CMS, da sam prešao na stranu zla, na kojoj su Mladić, Tuđman, Mlaćo – sve su oni to uskupusali zajedno (…) – slučaj Zec prije točno 30 godina je slučaj mučkog, kukavičkog ubojstva jednog zagrebačkog mesara, Srbina po nacionalnosti, bogatog čovjeka, o kojem se pričalo svašta, što me ovdje uopće ne zanima. Dakle, žrtva broj 1 je Mihajlo Zec, zagrebački mesar iz centra grada s kućom na Trešnjevci, čovjek s dosta novca, s obitelji, s troje djece, čovjek koji je mnogima uzajmljivao novac, rekao je Milanović.

Našla se, nastavio je, skupina kriminalaca u uniformama hrvatske policije, većina s ozbiljnim predratnim dosjeima, ljudi bez morala, empatije, koji su našli laku metu, ili im se barem tako činilo.

– Čovjek je bogat, može ga se opljačkati, a i Srbin je, neće nitko trepnuti. Vukovar je pao tri tjedna ranije, jedan od sudionika u tom gnusnom činu je imao obitelj u Vukovaru koja je nastradala, što ga ničim ne opravdava. Drugi su očito imali kriminalne namjere, što se pokazalo i kasnije, rekao je Milanović, dodavši da su, nakon što su greškom pravosuđa pušteni, završili u zatvoru zbog novih kaznenih djela.

– Dakle, radi se o ljudskom talogu. Hrvatska država s tim činom nema ništa. S neki činovima tokom rata je imala, rekao je Milanović. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA