Korisnici mjere Roditelj odgojitelj danas kreću u novi prosvjed, najavljuju da će biti još masovniji i glasniji

Korisnici mjere Roditelj odgojitelj danas kreću u novi prosvjed, najavljuju da će biti još masovniji i glasniji

Korisnici mjere “roditelj odgojitelj” i dalje ne odustaju od svog stava, onog da se povuče zahtjev za ukidanjem mjere, a čiji je predlagatelj sam gradonačelnik Tomašević.

Iza njih su dva sastanka, jedno mirno okupljanje i jedan prosvjed, a danas u 17 sati najavili su novi prosvjed za koji kažu da će biti najglasniji do sada, a održat će se ispred Poglavarstva grada Zagreba.

Organizator prosvjeda je inicijativa “Djeca su budućnost”, a za prosvjed kažu kako je prijavljen policiji i kako će se održati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Podsjetimo, sve je krenulo najavom da će se ukinuti mjera RO za svu djecu koja su iznad sedam godina starosti. Onima do sedme godine naknada bi i dalje važila, ali bi iznosila 1000 kuna.

Zbog toga su nezadovoljni roditelji prvo napravili mirno okupljanje nakon čega su dobili poziv na sastanak. Revolt nezadovoljnih korisnika uslijedio je kada se na sastanku nije pojavio gradonačelnik već njegova zamjenica.

Nakon toga su najavili prosvjed koji je bio popraćen prozivkama i tražili su od gradonačelnika da da ostavku, ali su i donijeli veliki zvučnik na kojemu su puštali glas gradonačelnika Tomaševića koji je u predizbornoj kampanji obećao kako neće dirati mjeru, odnosno postojeće korisnike, a da će razmotriti o novima.

Potom su prosvjednici zatražili novi sastanak, ali kako se gradonačelnik nije htio oglasiti o njegovu održavanju, majke odgojiteljice su ga pratile u stopu na gradskim događanjima te je nakon sadnje drveća u Trnju ipak poslan poziv na sastanak.

Na sastanku koji je trajao dva sata nije rečeno ništa novoga, gradonačelnik ide svojim putem prema skupštini 9. prosinca, a nezadovoljni korisnici mjere idu u novi prosvjed. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA