VIDEO Incident u Saboru: ‘Želim reći nešto o LGBT pravima. Ne mogu? Izbacite me, sramite se!’

VIDEO Incident u Saboru: ‘Želim reći nešto o LGBT pravima. Ne mogu? Izbacite me, sramite se!’

Kolega, Vi ste član kriminalne organizacije. Što da sjednem? Sjedite vi. Sramite se Vi kolega. Vi ste član kriminalne organizacije, nisam ja – vikao je Hajduković i pokazivao prema HDZ-u u Saboru . Na jučerašnjoj sjednici u Saboru raspravljalo se o Zakonu o udomiteljstvu, a tijekom te rasprave  Domagoj Hajduković  iz Kluba socijaldemokrata sukobio se s potpredsjednikom Sabora Željkom Reinerom zbog čega je Hajduković i udaljen sa sjednice. Javlja 24 SATA

Hajdukovića je očito iznervirala izjava zastupnika HDZ-a Ante Deura gdje spominje SDP 1 i 2 zbog koje je i došlo do sukoba.

– Stalno priča o SDP-u 1 i 2, možda bi trebao razgovarati o HDZ-U 1, kriminalnoj organizaciji koja je osuđena – rekao je Hajduković.

No, potpredsjednik Sabora Reiner ga je prekinuo te mu rekao da to nema veze s povredom poslovnika te je nakon toga uslijedila prva opomena i zbog zloupotrebe institucije povrede poslovnika.

POGLEDAJTE VIDEO: Sukob Domagoja Hajfukovića i Željka Reinera od 7:52:10 do 7:53:51 minute

 ‘Kolega, Vi ste član kriminalne organizacije’

 – Sa tim smiješkom… Kolega, Vi ste član kriminalne organizacije. Što da sjednem? Sjedite vi. Sramite se Vi kolega. Vi ste član kriminalne organizacije, nisam ja – nastavio je vikati Hajduković mašući rukama prema dijelu sabornice gdje sjede HDZ-ovi zastupnici.

Hajduković nije posustajao te mu je Reiner izrekao drugu opomenu i oduzeo riječ. No, tu priča ne staje Hajduković nastavlja govoriti te Reiner izriče treću opomenu s oduzimanjem riječi do kraja rasprave o ovoj temi.
 

– Ma dajte, zašto? – upitao je Hajduković, na što je Reiner odgovorio da je nastavio govoriti iako ga je opomenuo.

  – Niste – uzvratio je Hajduković. – Jesam dva puta sam Vas opomenuo – kazao je Reiner.

‘ Ja želim reći nešto o LGBT pravima. To ćete mi uskratiti? ‘

– Zašto niste opomenuli kolegu koji maše rukama dolje? Ja želim reći nešto o LGBT pravima. To ćete mi uskratiti? Dobro kolega, uskratite, ali pred hrvatskom javnosti budite Vi odgovorni za to – vikao je Hajduković.

– Ne možete tako govoriti. Izričem vam mjeru udaljenja sa sjednice za današnji dan. Nećete dobiti ništa s deranjem u Saboru – poručio je Reiner.

 – Kolega Reiner, meni ćete oduzimati riječ kad kažem što su hrvatski sudovi presudili? Pa sram Vas bilo. Ajde, izbacite me sada. Evo neka dođe straža, neka me izbaci. Sram Vas bilo – galami je Hajduković.

 – Pogledajte se. Gleda Vas i hrvatski narod – prekinuo ga je Reiner.

– Gledaju Vas kolega, koji ste član kriminalne organizacije – odgovorio mu je Hajduković. Reiner ga je potom ponovno pozvao da izađe, na što ga je Hajduković upitao znači li to da ostaje pri svome.

 – Ja sam svoje rekao – zaključio je Reiner.

 O incidentu se Hajduković oglasio i na Facebooku.

– HDZ -ova demokracija, demokracija viteza Reinera i osuđene korupcijske organizacije, je uskraćivati zastupnicima pravo na govor. Nikada me nećete ušutkati, posebno o temama o kojima progovaraju Dugine obitelji. Pogledajte kolege iz HDZ-a što vaši kolege iz EPP-a zagovaraju, jako različite od vaših. Jesmo li moj partner i ja, kao pripadnici LGBT zajednice, građani drugog reda? Po HDZ-u, jesmo. Još tragičnije je što u isto vrijeme 3.000 djece čeka dom ispunjen ljubavlju i roditelje, nebitno kojeg spola – napisao je Hajduković. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA