Sve nakon Mamićevih statusa: zbog sumnje u pranje novca uhićeni osječki sudac Zvonko Vekić i njegova prijateljica Nataša Sekulić

Sve nakon Mamićevih statusa: zbog sumnje u pranje novca uhićeni osječki sudac Zvonko Vekić i njegova prijateljica Nataša Sekulić

Osječki sudac Zvonko Vekić uhićen je pod sumnjom za pranje novca, doznaje Dnevnik Nove TV. U tijeku su pretresi. Uhićena je i Nataša Sekulić, sučeva prijateljica, pod istim optužbama. Javlja SLOBODNA DALMACIJA

Podsjetimo, Zvonko Vekić je u pritvoru bio od 10. lipnja do 7. srpnja, osumnjičen za primanje mita od odbjeglog Zdravka Mamića. Pušten je nakon što je Uskok po završetku ispitivanja posljednjeg svjedoka predložio sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda ukidanje pritvora u kojem je Vekić bio zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Istraga je tada pokrenuta nakon što je Zdravko Mamić, pravomoćno osuđen za izvlačenje novca iz Dinama, tužiteljstvu dostavio dokaze protiv sudaca koje je potom otvoreno prozivao za korupciju u javnim istupima i na društvenim mrežama.

Tri osječka suca, među kojima je bio i Vekić sumnjičili su se za primanje oko 400.000 eura mita od Zdravka Mamića u zamjenu za oslobađajuću presudu u prvom sudskom postupku te za odbacivanje druge optužnice protiv njega.

USKOK ga je je sumnjičio i za primanje mita u u obliku ljetovanja i putovanja.

Što se tiče Nataše Sekulić, Mamić ju je na “presici” u ožujku, kad je prvi put javno iznio optužbe protiv osječkih sudaca, spomenuo čak 31 put, piše Jutarnji list.

Policijski istražitelji su još početkom srpnja u sefu koji je u poslovnici Zagrebačke banke u Osijeku otvoren na ime Nataše Sekulić, prijateljice nedavno uhićenog suca Županijskog suda u Osijeku Zvonka Vekića, pronašli oko 500.000 kuna.

S obzirom da za oko 500.000 kuna pronađenih prošloga tjedna u bankovnom sefu Nataša Sekulić navodno nema pokriće u zakonitim prihodima, sumnja se da bi se moglo raditi o sredstvima koja potječu od kaznenog djela, odnosno od mita koje mu je, prema optužbi, predavao Zdravko Mamić, pa je novac privremeno oduzet.

U njezinu su se stanu nekoliko puta, ustvrdio je Mamić, sastajali on i Vekić, a Nataša i njezina kći s Vekićem te Mamićem i njegovom suprugom Marinom bilo su zajedno i na proslavi Nove godine u Dubaiju, što je financirao, kako sam tvrdi, Zdravko Mamić. Pričao je Mamić da im je i osobno davao novac za shopping, plaćao večere, smještaj i boravke u hotelima na moru, u BiH… U konačnici, kad se 9. lipnja 2021. dogodila velika akcija USKOK-a, Vekić je uhićen upravo u Natašinu stanu.

Dosadašnji izvidi, pak, pokazali su da je i kod Vekića i kod Nataše utvrđen nerazmjer imovine u odnosu na zakonita primanja#ZVONKO VEKIĆ#NATAŠA SEKULIĆ#ZDRAVKO MAMIC

Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA